lauantai 28. heinäkuuta 2012

Selviytyjät

Suuri muutos: Ensihoito mullistuu koko maassa(28.7.2012 0:18)

Muutakin kuin ensihoito mullistuu koko maassa.
Mitä enemmän mullistetaan sen kauemmaksi eksytään.
Tähän asti selvinneet ovat elävä esimerkki,
kuinka he selvisivät ilman internettiä.
Mikä on heidän loppusijoituspaikkansa ennen kuolemaa.
Veroparatiisissä tavataan. 

Teeveeterapiassa intialainen Sunil puhuu survivor'ista. Amerikkalaiset kilpailijat asuvat eristyksessä saarella ilman ruokaa, vettä ja naiset puolialastomina. Sukeltavat mutaan kilpaillessaan miljoonapalkinnosta. Sunil arvelee amerikkalaisen ihmisarvon olevan miljoona rahassa mitattuna. 
Syntymäkuntani anti minulle 71 -vuotiaalle ei ole lisääntynyt tähän ikään. Se on ja pysyy 5 lukuvuotta kansakoulua epäpätevien opettajien puuhaileesa omiaan tunneilla. Opetuksesta en muista mittää omalta kohdalta. Nuoremmat sisarukset kirjoittivat 100x kotona öljytuikun valossa ilman omaa koulupöytää: HAUKI ON KALA. Siitä isä johtokunnanjäsenenä antoi palautteen opettajalle. Oppikouluun lähtöä ei opettaja puoltanut.
- Ei kannata tyttölapsen koulutus. Lähdin kuitenkin ja tänään verkkokirjoitustaitoisena voin arvioida aikaani kriittisesti. Eilen katsoin Tohtorit Riversiden Medical Clinic'lla ja Skandaalin tyttökoulussa. Vanhatpiiat olivat silloin miehenkipeitä naisihmisiä, papit vallankäyttöä puolustavia kaksinnaineita. Tytöt ja pojat olivat jo silloin terveitä nuoria. 

Skandaali tyttökoulussa

(Suomi 1960, 98'). O: Edvin Laine. N: Liisa Nevalainen, Elsa Turakainen, Elina Salo, Hilkka Helinä, Martti Romppainen. Vuosisadan vaihteeseen sijoittuva elokuva pikkukaupungin tyttökoulun kommelluksista.


Palasin vanhempieni hoitajaksi 5-kymppisenä. Sama meno jatkui kunnassa. Minä olin aina se nurkkaan ahdistettu tyttö. Pentuna kova suuttumaan ja vaikea työllistettävä omaishoitajana.

Skandaali Tuusniemen kunnassa 

Siinä on omaishoitoaikaa kuvaava oopperan aihe. Kunta peri takaisin omaishoidontuen sosiaalijohtajan omien vanhempien hoitoon ulkokuntalaisena. Sijoittajat iskivät kyntensä laillisesti perittyyn perintöosaan. Odotan hallinto-oikeuden päätöstä kuin tyttökoulu tarkastajan käyntiä ja lausuntoa kurinpitotoimista. Tauti tanssi talvitiellä ja kostaa asioihin sotkeutuneiden osallisuuden laakilla, että jää pyörätuoliin muistelemaan, mitä tuli tehdyksi ja sanotuksi.
Murhaavan heinäkuun viimeinen kielletty katsottava.

Varg Veum: Karvas kuolema

Varg joutuu keskelle kansainvälistä rikosvyyhtiä kun menestyvän poliitikon tytär katoaa. N: Trond Espen Seim, Björn Floberg. Norja 2007.

Ei kommentteja: