torstai 26. heinäkuuta 2012

Hyvä mieli

Revyy Sähköä ja Säihkettä Sokos Hotel Kimmelissä! Esitykset to-pe / su-ma aina 12.8. saakka.

Otteita revyystä

Aamuhartausseurakunta istuu ja odottaa radion ääressä päivän avausta. Kirkko yrittää pysyä mukana nettimaailmassa ja tarjoaa jumalanpalveluksen näytelmänä "kolmen vartin kirkko". Kerran nähtyäni ei ollut se minun tapani käydä kirkossa.


Olen tässä luomisentyössä Munkkiklubilla. Lukulehteä selatessa sain linkin Riversiden reyyesitykseen. En halunnut tulla ammutuksi etupenkissä. Teatterissa olen saanut sydänpysähdyksen, kun ammutaan paukkupatruunoilla ja savumerkeillä. Tämän kerran vältin täpärästi ampumisen. Joskin lopussa piirakkapualikalla osoittelu muistutti naamioitua ampumista. Minusta on tullut vainoharhainen siinä suhteessa, jos joku nostaa minut kaikkien silmätikuksi kysymyksellään.
- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkeellä?
- Sitä juuri, en ole vielä vanhainkotipaikkaa lakanoiden välissä varannut.
Olen itsemaksava lisä projektikoulutuksissa. Minulla ei ole ollut  koulutuksestani maksavaa lähettäjää. 

Kylläpä tämä tästä, kutsun vastaanottaminen tuottaa iloisen yllätyksen. Taide ja taudit tulevat käsitellyksi samalla käyntikerralla Riverside Medical Clinic'alla. VR:n lippu-uudistus on totisinta totta. Lipunmyynti on lauantaina suljettu. Junassa he maksavat 5 €:n lisämaksun, kun eivät ostaneet lippua aseman lippuautomaatista. Näin VR meitä opettaa. Junassa ostettu lippu ei anna istumapaikkaa. On otettava tavaransa monta kertaa ja annettava paikka etukäteen  lipunlunastaneelle  pitkällä matkalla. VR nauraa partaansa ja taas häpeän yhdestä rahastuskukkasesta.


Odottamani ikkunaremontti on alkanut. Alkukesä meni odottaessa, loppukesä työmaalla pienessä yksiössä. Elokuinen elegia on runossa ja puutarhan kukat syntymäpäivän onnittelussa "Deines Gartens schöne Blum". Näillä mennään vuosi eteen ja kaksi taakse kuin isää hoitaessa 10 vuotta. Löysin itseni suvun tarinassa  viime vuosituhannen viimeisen vuosisadan alusta - 1900.

Ei kommentteja: