torstai 21. huhtikuuta 2011

Vaalitulosta odotellessa

Pääministerivaalit päättyivät odottamattomasti. Riittävästi pallopäitä ei tullut valituksi. Lahden kaupungin valtuustossa vielä valta säilyy, eiväthän nämä olleet kunnallisvaalit. Saattaahan kuntakin olla jotakin muuta neljän vuoden kuluttua. Kuntalaiset ainakin käsitellään ulkokuntalaisina. 
- Et ole paluumuuttaja, kun tulin 10 vuoden jälkeen takaisin lähtöpaikkaan. 
- Olet ollut yrittäjä, kun hieroin neljä asiakasta/kk ja sain sovitettua työttömyystukea. Mitä vielä ne työvoimatoimiston pöydänkannet saivat kestää, kun virkailija sanojen tehosteeksi naputti pitkillä kynsillään pöytään.
- Lahdessa on yli 60 hierojaa työttömänä, sinun ei kannata aloittaa. Olin itse 60 v.
- Selvää pässinlihaa, sanoi johtaja vahvistaessaan allekirjoituksella päätöksensä työn alottamisesta. 
Sain kerrottua hänelle, että työhuoneeni pankki oli myynyt sijoittajavuokralaisilleen. Piti ensiksi tienata kallis työhuoneen vuokra ja muut kiinteät kustannukset. Sitten jäisi omasta työstä niukka toimeentulo.

Näin selvisin 1990-luvun lamasta. Jumala tiesi tilanteeni ja ihmeellisesti asiani hoituivat. Sain Verkkokirjoittajan talon ja Munkkiklubin. Muuta en tarvitse näidenkään vaalien jälkeen. Viruset vain käyvät kylässä poissaollessani, mutta annan heille äkkilähdön poista-painikkeella. 
Näin istutaan vuoteen 2015
Onhan sekin yhdenlaista JAA - EI  harjoittelua. POISSA olen ollut, mutta enTYHJÄntoimittajana kuten lakiin on kirjattu.  Kirjoitan koko tarinan savoksi, kun löydän savolaisten katekismuksen. Homokeskustelussa oli kyse kutjailemisesta keskenään ei rakkaudesta vaan soidinmenoista ilman lisääntymistarkoitusta.

Ei kommentteja: