perjantai 11. helmikuuta 2011

Ikiaikainen puuvanhus

Pystyyn kuollut kelohonka
Punapuu kasvaa pitkäikäisenä mammuttipetäjäksi

 Neljäs ukkaasi:


Olkoon  tämä JK äänestämispäätökseeni.
Päivän politiikassa ei nähdä metsää puilta. Puolueet ovat yhden asian takana. Sitä sanotaan vaaliteemaksi. Yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi puhutaan demokratian toteuttamisesta  vaihtoehtona näkyvä omaneduntavoittelu. Tässä elämänvaiheessa on tullut kaikki koetuksi enkä enää näe metsää puilta.
Miksi äänestän? 
Joskus 1980 -luvulla julkaistiin nimilistoja äänestämättä jättäneistä. Tämän listan innoittamana kävin äänestämässä, ettei nimitellä syyttä suotta. Sen jälkeen olen tehnyt, mitä eteen on tullut. Vanhempani tulivat tiettyyn ikään ja tarvitsivat apua selvitäkseen arjesta kotona. Kiipesin lumivallille ja pyyhin presidenttiehdokkaiden parrasta kerääntyneen lumen. Kaikkia kohtelin samalla otteella, vein isäni äänestämään, samalla kertaa äänestin itse. Omaishoitoaika opetti minulle lainsäädännöstä oleellisen, sain asiassa kuin asiassa lakikirjan irtolehtiä kielteisten päätösten tueksi.

Jos on säädetty laki esim. eläkkeensaajan hoitotuesta, minulla on oikeus sitä hakea tosiasioiden perusteella. Ei riitä kunnanlääkärin antama ennakkopäätös, ettei kenellekään makseta hoitotukia. Vanhan isäni oikeaan osunut arvio turhasta lääkärikäynnistä syöpäjälkitarkastuksessa.
- Mitä se vastanainut lääkäri välittää vanhan miehen syövästä!
- Lääkärin naimiset eivät kuulu lääkärin toimen harjoittamiseen. Seuraavalla kerralla minä tulen mukaa. Silloin naulasi lääkäri ensimmäisen naulan arkkuunsa.


Isäni viimeisenä elonpäivänä valittiin presidentti. Seuraavana aamuna isäni kuoli. Näinhän se menee. Kuningas on kuollut. Eläköön uusi kuningatar. Vaalit ovat seuranneet määräajoin, hallitukset eivät kaadu kesken kauden. Kun on päästy rahalla valtaan, ryhdytään varmistelemaan seuraavia vaaleja vallan säilymiseksi.


Olen voinut osallistua vaalikeskusteluun netissä. Verkkokirjoitustaito mahdollisti tämän blogin aloittamisen ehdokkaani puolesta. Ei tullut valituksi silloin, olihan syynä SAK:n rahoitus niille, jotka ovat laulaneet SAK:n lauluja. Torilla näin tiivistyneen tyhmyyden asioiden alamäkeen johtaneista syistä. Palkanmaksajat ovat loppuneet ja työt on viety halvan työvoiman maihin. Olisiko Nokia voinut tehdä toisin? Suomi on sotaakäyvä siirtomaavalta, aseet, huumeet, naiset kauppatavarana.


Etsin vaalikoneelta ehdokasta ja löysin naapurin pojan sieltä Saunaniemen kansakoulun ajoilta. On kuin äänestäisin itseäni. Luotan hänen asiantuntijakykyihinsä olla myös päätöksentekijänä. Jos katsoo metsää puilta, on siellä joku kasvanut päätä pidemmäksi. Naispappien itkunsekaisista saarnoista en innostunut. En nuorista naispoliitikoistakaan, eihän heillä ole kokemusta Suomi-neidon vahvuuksista. The Book kuvakirjana esittelee naiseuden syvintä olemusta. Maavaralla mennään etenpäin. Se on yhtä merkityksetön kuin munamiehen seksuaalisuus. Munat eivät voi keskenään lisääntyä.


Palaan lepakkoluolaan, annan ilmaisen ääneni ehdokkaalleni ja toivon, että hän saisi niitä riittävästi. Minun ei tarvitse tehdä hänelle politiikkaa. Hän on osannut hoitaa omat asiansa, silloin voin uskoa hänelle yhteisten asioiden hoidon.

Neljännen ukkaasin selitysosassa sanotaan:
Meillä on muitakin piäsnuoatikoita kuin vanhemmat. Jos esivalta hoitaa asioita oik'pelillä, meidän on syytä totella. Nyt näyttää siltä, että olen erimieltä. Saan ääneen ihmetellä ja pistän kivet kuppiin. Pahantekoon en tule mukaan.

Ei kommentteja: