maanantai 6. elokuuta 2007

Atomipommin vuosipäivä

Stillkuva muistissani George Orwellin "Vuonna 1984" ja tänään atomipommin vuosipäivänä. Tipahdan taivaalta lapsuuskotini pihamaalle. Säteilyvammat lakkasivat polttamasta lopullisesti. 80-luvulla oli vielä kaikki hyvin. Vanhemmat asuivat talvet kirkonkylässä ja kesällä pitivät lapsuuskotia asuttuna Vihtaniemellä. En koskaan lakannut siellä käymästä ja vietin kesäni kaukana kavalasta maailmasta. 
Paluu kirkonkylään atomipommin vuosipäivänä näkyi ja kuului. Luomisen aamun tunnelma särkyi. Nyt on pöly laskeutunut, hiljaisuus on puhunut, joten olen valmis kuvattavaksi iloisena palaajana lapsuustoverini, vanhan merimiehen luo. Pallohousuinen hoppuilija yrittää urputtaa jotakin menneestä muistoa kunnioittavien puolesta, mutta ei ole asioita, joita minä en tietäisi. 
Naapureita edustaa kynitty lintuinfluenssasta selvinnyt kalkkuna, joka sai alkunsa höyhenestä, josta tuli aikansa lennätettynä ainakin viisi kanaa. 

Olen helpottunut asioiden saamasta käänteestä v. 2007 atomipommin vuosipäivänä. Verkkokirjoittajan talo on saanut neljä suurta kulmakiveä, enkä tarvitse edes entisiä johtajia heittämään kuraa peruskivenmuurauksessa. Kulmakivet - Tirkkosen sukuseura; 90 vuotta kuolemansa jälkeen muistolaatta Taavetti-sedälle, vangittiin punaisena, kuoli sairauteen ja nälkään 29 v. Isäni sai sukuviirin eläessään 90-vuotissyntymäpäivänä. - Deutsche ev.-luth. Gemeinde in Finnland: Kiitos Liebe Frau /yhteisvastuukeräys 2007/lahjoittaja - Hyksin syöpälasten isovanhemmat: Isomummo, mummo ja lapsenlapset muistavat heti yhteisen loman jälkeen - Närståendevårdare: Epävirallisen organisaation Ketjukirje - Vertaistukiryhmän kirjoittaja muistaa. 

Verkkokirjoittajan talolla on 4 tukipilaria. Olemme olemassa pelottavassa Orwellin maailmassa vailla heikkouksia ja uhkia. On vain vahvuuksia ja mahdollisuuksia, kun saamme niitä käyttää. Orwellin maailma on poliitikkojen luoma sienimäinen säteilevä pölypilvi, kohonnut tarpeeksi korkealle, että ruohonjuuritasolla meillä ei ole mitään pelättävää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).