torstai 19. marraskuuta 2020

Aamun ensimmäinen ajatus

 Aamun Ajatus

Kun ajattelen, miten vähän tarvitaan
siihen, että joka aamu tulen pahalle
tuulelle, sanon itselleni, ettei
totisesti tarvita sen suurempaa
ponnistusta pysyäkseni hyväntuulisena.

-Marcel Achard

Radio on ollut auki aamukuudesta lähtien. Mikään kuulemani ei saa virkistymään ylösnousua varten. On jo aamuhartauden aika enkä siihenkään jaksa keskittyä. Alkaa jo ykkösaamu ja "ensimmäinen tappamiskokemus". Se särähtää korvassa ja jää korvamadoksi muistuttamaan, ettei totuus unohtuisi. 

Ykkösaamu 

Asuntomarkkinoilla paikoin liian kuumat tunnelmat?

EU:n rahat kelpaavat Puolalle ja Unkarille mutta oikeusvaltioperiaatteet eivät. Dosentti Heino Nyyssönen, Turun yliopisto ja vanhempi tutkija Saila Heinikoski, Ulkopoliittinen instituutti. 

Ulkomaanlehtikatsaus. Toimittaja Silja Massa, Tallinna. 

Asuntomarkkinoilla paikoin liian kuumat tunnelmat? Pääekonomisti Juhana Brotherus, Hypo ja ekonomisti Peetu Keskinen, Pellervon taloustutkimus PTT.  

Länsi luovuttaa Afganistanissa. Kehityspolitiikan neuvonantaja Olli Ruohomäki, Ulkoministeriö.

Blogi Päivi Happonen. Täytyykö sinun pelätä, jos kannat Louis Vuittonin laukkua Helsingin kaduilla? 

Juontaja. Marjo Näkki. Toimittajat Hanna Juuti, Kaija Kellman ja Atte Uusinoka. Tuottaja Sakari Kilpelä. 

Aloin epäilemään kuulemaani ja siksi palasin Ykkösaamuun. Olen skarppina kuunnellessani alusta ja vihdoin olen kuulemassani kohdassa.

"Austraalian erikoisjoukot surmasivat laittomasti 39 vankia, maanviljelijää ja siviiliä ollessaan komennuksella Afganistanissa vuosina 2009 ja 2013. Tämä käy ilmi Austraalian puolustusvoimien selvityksestä. Raportin mukaan ylempiarvoiset päälliköt ohjasivat komennukselle tuoreeltaan saapuneita sotilaita ampumaan vankeja ilman mitään syytä. Tarkoituksena oli, että näin  sotilaat saavat kentällä ensimmäisen tappamiskokemuksensa.

- Kiitos Kaija."

 

Ei kommentteja: