lauantai 6. huhtikuuta 2019

Brecht

Brecht Jakso 1: Rakkaus kestää...
Uusi sarja 1/4. Rakkaus kestää... Heinrich Breloerin minisarja näytelmäkirjailijasta, jonka tapa hahmottaa maailmaa oli moderni ja ennakkoluuloton, mutta myös ehdoton. Tarina alkaa Brechtin vanhuudesta, josta palataan muistoissa vuosikymmenien taa, nuoruuteen, jonka viattomuuden ensimmäinen maailmansota runtelee. 

Brecht Jakso 2: ...tai sitten se ei kestä
2/4. ...tai sitten se ei kestä. Joskus ensirakkaus kuolee, mutta uusia tulee tilalle. Vahvoilla naisilla on paljon annettavaa Brechtille. Voidaan kysyä, olisiko hänestä tullut samanlainen suuruus ilman heitä?


Brecht Jakso 3: Berliner Ensemble
3/4. Berliner Ensemble. Vietettyään vuosia maanpaossa Yhdysvalloissa, Brecht joutuu kommunistisyytösten kohteeksi. Sen seurauksena hän päättää palata jaettuun Berliiniin, jonne perustetaan teatteri Brechtin teoksien esityspaikaksi. Syntyy klassikoita, joilla on sanomaa. 

Brecht Jakso 4: Proletariaatin diktatuuri
4/4. Proletariaatin diktatuuri. Mikä oli Brechtin käsitys siitä, millainen on hyvä poliittinen järjestelmä? Naisia tuli ja meni, ja kaikki he jättivät jäljen näytelmäkirjailijaan. Palkintoja sateli, mutta ikä ja rapistuva terveys mursivat lopulta Brechtin.  

Ei kommentteja: