lauantai 24. lokakuuta 2015

Ihmisen osa


Kanttori Maria Takala-Roszczenko, Ortodoksinen kirkko, Joensuu.
Hartauden musiikki: "Herra tullessaan vapaaehtoisesti kärsimyksiinsä" (suuren viikon veisu)", san. trad., säv. arabialais-bysanttilainen sävelmä, es. Johannes Damaskolaisen nimeä kantava kuoro (Balamand, Libanon). 


Areenan uudistumisen jälkeen on sattuma löytää aamuhartaus kuunneltavaksi. Nyt odotan tekstiversiota YK:n päivän aamuhartaudesta. Ortodoksit juhlivat päivää Neitsyt Marian, kaikkien murheellisten ilo, ikoonina tunnettu. 

Avaan aamuhartauden  kuulumaan 30 päivää taustalle, jospa se julkaistaisi sen jälkeen tekstinä luettavaksi. Huomaan oman vajavaisuuteni ottaa kaikki irti kuulemastaan. Luen ajatuksella, kuinka joku voi lähettää pahoittelukirjeen omaasta lähtökohdastaan ja syyttää kristillisyyden puutteesta. Taustalla kuitenkin kristityn lähettäminen sairauden perusteella toiseen leiriin. Vaihdoin srk:n osoitetta, vaikka en muuttamut mihinkään, ja sitä mukaa kirkollisveron saa uusi srk.

Maistraatti järjesti maallisen rekisteröinnin muuhun "uskonnolliseen yhteisöön". Näin sekaisin on seurakuntaelämä, kun ajattelee omilla aivoillaan. Jäsenmaksun maksajan rooli on jäänyt ainoaksi tunnusmerkiksi lapsen uskosta.
Turvapaikan hakijoiden hätämajoitustilat ovat hävityksen kohteena. Pitkänsaaren saunamökkiasukkaat saivat elää rauhassa. En käynyt vierailulla heidän mökissään. Verkonlaskureissulla isä ohjasi veneen heidän rantaansa. Hyppäsin maihin lämpimille rantakiville.
- Uskalsitpas tulla, tervehti miestaposta tuomittu kunnan luottovanki. Hän muisti tekonsa ja arveli minun pelkäävän häntä. Tämä sama pelko kohdistetaan kauttani vierasmaalaisiin. 

Saman koin omaishoitajana 1991 -2000.
- Älä tule meitä opettamaan, tervehti naapuri taloyhtiön yhtiökokouksessa. Pysyin paikallani ja toimin omalla ajalla, omalla tavalla ja omalla kustannuksella. Tämä kaikki maksoi yli 15 000 mummonmarkka, että taloyhtiö kokouspaikka, hallitus ja tilintarkastajat vaihtuivat. Hullut eivät huomanneet, eikä viisaita löytynyt ajattelemaan omilla aivoillaan. Sosiaalijohtajakin selitti minun aikani tietokonevirheeksi.
- Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä. Tämä tukki hänen suunsa, mutta hänellä oli valta tehdä sitä, mistä sai hyötyä enemmän itselleen. Professori Urpon tutkimuksen tulos oli jo lausuttu viime vuosituhannella. 
- Lapset velvoitetaan maksamaan vanhempiensa hoidon.

Käyty keskustelu minun poishäätämiseksi kilpistyi annettuihin ohjeisiin.
- Minun isäkään ei tarvitse hoitajaa, joten sinun isäkään ei tarvitse sinua.
- Minun isän ja sinun isän hoidolla ei ole mitään tekoa keskenään.
Vuotta myöhemmin hän ilmoitti.
- Nyt minunkin isä tarvitsee hoitajan ja me lapset maksamme. Ne lapset istuivat hyvissä viroissa kunnissa ja saivat hyvää palkkaa. Omalla eläkkeellä pystyi kansakoulunopettaja maksamaan hoitokulut. Tuskin siitä lapsille koitui muita menoja kuin tieto, mitä hoito kotona tai laitoksessa maksoi.

Oman omaishoidon maksoivat sijoittajat ryhtyessään realisoimaan omistuksiani. Perinnön osalta saatiin aikaan Tiekartta Länsirannalla. Onko heidän verirahoilla muuta käyttöä kuin ostaa muukalaisille hautausmaa lapsuuskodin uimarannassa? 

SUURIA SANOJA pieniä askelia
SUURIA SANOJA  pieniä askelia -julkaisu sisältää kaiken omaishoidosta, särkymisestä ja kukkaronvartijoista. 
Päättäjät ovat saaneet mandaatin Jumalalta, jonka käskyjä he eivät kuitenkaan noudata lakeja säätäessään.

Ei kommentteja: