torstai 16. tammikuuta 2014

Mitä sinä teet työksesi?

Blogin julkaisupäiväksi jääköön eilinen. Yksi tie ja kaksi asiaa on sanonta samalla lähdöllä toimitetuista asioista. Kipulääkettä en ole ottanut viikkoon, potenut siitä vierotusoireet ja ollut kivuton kotona. Odotan vielä päiväpostin, jos sieltä tulee joku lähtöä vaativa kirje. 
Kaksi kirjettä, toinen yhdistykseltä jäsenmaksusta, toinen ilmoitus matkapastorin tulevasta vaalista. Se ilmoitus tuo surun menetyksestä ja ilon siitä, että Hän kutsui minut nimeltä luovuttaessaan saksankielisen Raamatun. 
Muistuu mieleen polvien tulehdustila, kun on lähdettävä. Hissillä alas, pysähdys tuntuu polvissa. Oven aukaissut nainen seuraa menoani pitkään, kuinka selviän portaista alas. Portista kadulle ja menoksi.

Kipu vähitellen hellittää, ensiksi poikkean kioskilla, sitten apteekkiin. Kipulääkettä on tullut, otan ison purkin samoin verenpainelääkettä estämään aivoverenvuotoa, kalanmaksaöljyä D-vitamiinin lähteeksi ja nenäsumutetta lämmityksen aiheuttamaa kuivumista ehkäisemään, CPAP-laitteen käytön helpottamiseksi.

Vielä ruokakauppaan kadun alle tehtyyn laajennukseen. Nainen asettelee kainalosauvoja ostoskärryyn, vaihdamme muutaman sanan, hän eksyksissä, minä tutussa hehtaarihalissa. Kierrän määrätyn kierroksen, poistan puutteet ja tulen kassalle. Lapan ostokset hihnalle, maksan kortilla ja sama lappaminen takaisin kärryyn. Istun penkille pakkaamaan pyörälliseen laukkuun suojellen vihreän salaatin, kurkun ja parsakaalin kylmyydeltä. 

Vierelle istuu kumaraselkäinen vanha mies. Kävelysauvat kaatuvat lattialle. Pitäisikö ne nostaa ylös? kysyn.
- Ei, ne nousevat, kun käsken niitä nousemaan. Hän kaivaa taskusta kolikoita, näyttää niitä, riittäisikö joku poletiksi kaupan ostoskärryyn. Ei ole sopivaa, hän kysyy minulta, mutta en voi auttaa asiassa. Toisesta taskusta hän kaivaa kaksi kolikkoa. Kummallakin niistä hän saisi kärryn käyttöönsä. Mies kumartuu ottamaan sauvansa, ottaa kärryn ja häipyy ihmisvilinään.

Hetken vielä istun penkillä, on lähdettävä kotimatkalle. Kuulostelen kipua, joka ei ole suurempi eikä pienempi, sama kipu lääkkeellä tai ilman. Illalla katson ohjelman paastosta. On tuttua, vuosia sitten paastosin kipuja pois leikkausten jälkeen. Nyt olen odottanut päivää, aloitanko kotona vai jossakin luontaishoitolassa. 

Nyt voisin todistaa, minkä äjäyksen paasto antaisi borrelioosille. Ennen kivun syyn selviämistä varauduin jo paastoon, mutta sille oli omat esteensä. Nyt olen valmis kaikkeen esteiden poistamiseksi. Sitten paastoamaan ihan omalla vastuulla, varoituksista huolimatta. Siinä saattaisi mennä kaikkien lääkkeiden tarve huolehtiihan CPAP hengityksestä yöllä.

Aamuhartausaihe kaivolla on kuvaus elävän veden hakumatkasta ja kohtaamisesta. Tällä kertaa ei puhuttu naisen elämäntyylistä viiden miehen kanssa. The Book'in valokuvaaja sen ikuisti Uuden Testamentin tekstiin kuvalla "naisen jalat, stay up sukat ja korkokengät". Oma kuva rekvisiitalla on ottamatta ja minua ojennetaan kuvien luvattomasta käytöstä. Valokuvauksen jälkeen olen omillani, en tarvitse sijaisia näyttämään, mitä he ovat naisiaan valitsemallaan tiellä tai siskonpetillä. 

Hartaudet: Aamuhartaus 17.1









Lähes sata lääkäriä ja hoitajaa menetti ammattioikeutensa – useimmiten syynä päihteet. (14.01.2014)
Illalla televisiossa: Vanha venäläinen hoitomuoto ällistyttää tiedepiirejä (16.1.2014 15:28)



Tiededokumentti: Paastoaminen Teema klo 21.00
Siperialaisessa Gorjatšinskin paastoparantolassa on jo pitkään hoidettu menestyksekkäästi muun muassa verenpaineen, reuman ja allergioiden aiheuttamia oireita. Menetelmä on ikivanha ja tunnettu myös muualla maailmassa. Parantolan paastohoidossa saa nauttia ainoastaan vettä 12 päivän ajan, mutta hoitoa voidaan jatkaa kolmekin viikkoa. Kehon on päästävä puhdistumaan kuona-aineista. Parantolan asiakkaista kaksi kolmasosaa raportoi oireidensa kadonneen.

Ranskalaisessa tiededokumentissa selvitetään, johtuvatko hämmästyttävät tulokset plasebovaikutuksesta, paastoamisen aiheuttamasta euforian tunteesta vai voidaanko menetelmän teho todentaa tieteellisesti. Tuhansia vuosia harjoitettu paastoaminen on maailman vanhimpia hoitokeinoja, mutta länsimaissa se on jäänyt vähälle huomiolle. Rautaesiripun tuolla puolen sitä sen sijaan tutkittiin paljonkin, ja monet 1900-luvun tutkimukset julkaistiin vain venäjäksi. Nyt suuret amerikkalaisyliopistot ovat alkaneet ottaa paastoa koskevat tutkimukset vakavasti, ja uudet laboratoriotulokset ovat hämmästyttäneet tutkijapiirejä.
  

Ei kommentteja: