lauantai 23. toukokuuta 2009

Svarthätta

Viikonlintu on visertänyt vapaana. Jouluna 2007 lupasin vangitulle, sokaistulle Sylvialle viimeistä joulua häkissä. Vapaus on näennäinen, sen huomaan hakiessani googlehakuna kuvia. Haku ei onnistu. Palaan PHNetin etusivulle. Hakukentällä on kaikki uutiset, vaikka en niitä ollut hakenut googlesta. Käyttääkö joku konettani, se pitää jonkun viisaan selvittää. Ajaako F1-venekisa kaiken edelle Lahdessa vai olenko Quantanamon vankileirillä? Kaikesta huolimatta PC:stä on tullut vankilanjohtaja. 

Vertaisohjaajakoulutuksessa ilmainen lohisoppa houkutti enemmän osallistua projektirahojen tuhlaamiseen kuin tietokonetaitojen hankkiminen. Parempi jumalattoman suussa kuin mielettömän pe(-se)essä. Todistuksen noutaneilla oli oikeus tutkintostipendiin. Minua nuoremmat eivät voineet peittää ylpeyttään rahaporkkanasta, vaan lälättelivät minulle: Sinäpä et saakaan stipendiä. Olet yli-ikäinen ja tekemäsi työ ei kerrytä työhistoriaa. Sama tilanne toistui Omaishoitajien 10-vuotisjuhlassa. Jaettiin merkkejä yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä. Onnittelin vilpittömästi. Sain muistutuksen. Olisit pysynyt yhdistyksen jäsenenä, osallistunut kokouksiin ja maksanut jäsenmaksun, olisit saanut ansiomerkin. Minut erotettiin yhdistyksestä, mutta poliittinen johtaja ehti lahjoa minut 60-vuotispäivän johdosta. Takana oli 10 vuotta omaishoitoa. Sain invalidien käsityönä tekemän kauneudenhoito- ja pesusetin; kaksi puukampaa, peilin puukehyksissä, pesulapun ja -sienen. En ole ottanut lahjaa käyttöön, sillä arvostan käsityötä. Lahjanvalinta osoittaa suurta järjenköyhyyttä antajalta. Se oli alkua uhkauksille. Jos et lopeta kirjoittamista omaishoidosta, toimistasi tehdään tutkintapyyntö poliisille. Siksi puhun "zu Hause Pflegen" ja "Hilfe für die Helfer". Tällä kielellä sain kiitoskirjeen. Se riittää. 

Manageri otti täyden vastuun käsitellä asiantuntijuuttani tutkiessaan omaishoidon tulevaisuutta. Näin tänään. Olen vapaa tekemään työtä omilla ehdoilla. Jotka tekevät työtänsä lakien rajoittamana, tekevät sitä pakkotyönä tai työttöminä. Sekin on tarkoin lailla määritelty, mitenkä olet työtön. Otan osaa Obaman tehtävään käsitellä edeltäjänsä jättämää perintöä. Ehkä se selvittää minulle vanhempien jättämän miljoonaperinnön kohtalon. Pilkunviilaajissa löytyy rauhanruhtinasta myöten ennen kuin Valvira ja Elvira heräävät. Akupunktiolääkäri sanoi kilpirauhasen toiminnan häiriöstä: Ei se ole kuollut, vaan se nukkuu. Vaihtoehtodiagnoosi: sairas, sairaampi, kuollut eikä ole kuolleistaherättäjää, jos laki on kuolleena syntynyt.

Ei kommentteja: