keskiviikko 29. helmikuuta 2012

PHNet.fi etusivulle

Kelikamera
Kelin mukavuus riippuu siitä, kenen vieressä istut. Kurkistin karkauspäivää aikaisin aamulla sudentuntien loputtua. Päivitin PHNetin etusivun ja olinkin jo torstaissa 1.3. Alpo, Alvi, Alpi. Nimipäivää viettää  perjantaina 2.3. Virve, Virva, Fanni. Tästä päivästä karkauspäivänä ei ollut havaintoa. Tälle päivälle ei ole merkitty kenenkään nimipäivää. Joku on syntynyt kuitenkin 29.2. Heille onnea joka neljäs vuosi.

Katson kolmannen kerran PHNettiä, löydän alavasemmalta  päiväyksen Keskiviikko 29.2.2012 mainittuna vuosilukuineen. Alaoikealla linkki Etusivulle. Yläoikealla 1940: Hattie Mc Daniel sai ensimmäisenä mustana yhdysvaltalaisena Oscarin (paras naissivuosa) roolistaan Tuulen viemää.

Tänään on tasavallan presidentin viimeinen päivä. 12 vuotta sitten 6.2.2000 oli isäni viimeinen elonpäivä. Siitä alkoi minun elinkautiseni järjestää sisarusten kanssa lapsuuskodin lahjakirjaosuudet osakkaalle 1/8 jokaiselle. Leski peri kuolleen sisaren osuuden ja oli jaossa mukana. Lahjanantajat olivat sulkeneet aviopuolisot ulkopuolelle. Laki on kuitenkin kaikilta osin kerros kerroksen päälle rakennettu. Asiamies pyytää leskeltä lahjakirjalla palauttamaan perityn osan. Jako tapahtuu meidän seitsemän elossaolevan kesken.

Onni järjesti ennen kuolemaansa, ettei sisaren toissijaiset perilliset enää ole pesän osakkaita. Pesänilmoittaja totesi minulle, että tapahtui Onnin tahto. Hän vei äidinkuolinpesän kuolinpesäosuuden Pietarille sisäänpääsymaksuksi taivaaseen. Pietari havaitsi Onnin viekkauden ja palautti pesänselvityksen käräjäoikeuden määräämälle pesänselvittäjälle. Juristit keskustelevat keskenään. Minulla ei ole asiamiestä, joten odotan. Odotanko seuraavaan karkauspäivään, sitä en tiedä?
Oma elämäni perustuu kymmeneen ukkaasin. Niistä neljääs ukkaasi on ollut velvoittavin. Luen sen savoksi omalla tunneäidinkielellä. Siihen ei ole mitään lisättävää. Presidentit ja kaikki toteltavat siitä alaspäin ovat 4. ukkaasin selitysosan varassa. Siinä tulee oikeudenmukaisuus asioidenhoidossa kysymykseen. Jos se ei tapahdu, ukkaasi vaatii ääneen ihmettelemään, kehottaa panemaan kivet kuppiin ja kieltää menemästä pahantekoon mukaan.


Sinä hullu, ahneudessasi, sinun sielusi vaaditaan sinulta tänä yönä pois. Kauhusta olen kalpea, kuinka läheltä se liippaa. 
Aamun ajatus karkauspäivänä
Tästä aamusta lähtien näköalat kirkastuvat,
epäonnistumisen mielenvireeseen kadonnut huumorintaju palaa.
Päätän lopettaa valittamisen.
-Leonard Bernstein

Valittamisen myötä loppuu välittäminenkin, sillä heidän kauttaan minua on lyöty. Muunsin projektia vapaaehtoistyöhön. Kenelläkään ei ole siihen nokankoputtamista. Palaute on palkitseva ikäerosta huolimatta. Pieni poika äitinsä kanssa aamiaispöydässä muistaa mummoa.
- Mummolla on varmaan ikävä, kun ei ole mukana. Se ajatus minua lämmitti. Poissa silmistä, mutta ei sydämestä. Telepatia toimii.
Positiivisesti: En anna sen, mitä en osaa tehdä, häiritä sitä, mitä osaan tehdä. 
-John Wooden 

Iloitaan karkauspäivästä hierojan hermottamalla, hervottomalla tavalla.
Vedetään narusta, ei hatusta eikä hihasta.
Hei, tonttu- ja sätkyukot, hyppikää, nyt on riemu raikkahin aika!

Ei kommentteja: