tiistai 19. heinäkuuta 2011

Wo Ai Ni Men

 

Näihin pippaloihin en osallistunut sosiaalisen median kutsusta. Vanhoja muistoja verestääkseni lisäsin kutsuvan videon. Putte Possun nimipäiville pistäytyminen jätti jälkensä. Siellä kaikilla oli niin mukavaa, että tahdon viettää juhlapäivää jälleen huomenna. 

Lehdissä ei näistä kekkereistä kerrota etu- eikä jälkikäteen. Kun Vitas on paikalla ei hänen tarvitse messuta kolmenvartinkirkon tyhjille seinille. Kukaan ei turpa rullalla ole maksettuna paikalla. Jokainen on tullut nauttimaan nuoruuden innolla esiintyjästä. 

Papereita penkoessani pysähdyin lukemaan talteenottamiani kirjoituksia. Viimeinen käsitteli anteeksiantoa. Pitää osata antaa itselleen anteeksi, jos on joutunut epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi. Tilanne saa jatkua samana, onhan meillä laatijoidensa näköiset lait ja pelisäännöt. Itsepähän tietävät mitä tekevät. Yllättävästi tulee aina uudelleen esille korkeimman tahon lahjontaepäilyjä. Lahjojataho ei ole pystynyt hyödyntämään lahjonnalla saatua PEEÄRRÄÄ hyödykseen. Lahjus ei ole kasvanut korkoa, vaan on häipynyt lisäarvoineen kuin tuhka tuuleen. Konkurssi kolkuttelee oville ja sitä rataa muistot palaavat mieleen. Nokia kyntää pohjamutia ja Elcoteq seuraa perässä. Kaikki liittyy kaikkeen.

Juhlan kunniaksi ryypätään, hoilataan ja lausutaan runoja. Komukit kiertävät maailmaa muistamatta, miksi on reissuun lähtenyt. Pitäisikö jo hornetilla tai ehkä medihelillä saattueena seurata perässä, että pysyy turvallisesti ilmassa. Nuoruus ja hulluus, mikä ei ole sairautta, kuuluvat yhteen. Siitä hullun halvasta ilosta olen päässyt osalliseksi eikä sekään ole sairautta. Vanhuus ja viisaus omaneduntavoittelussa tekee hulluksi asianosaisen ja sivustakatsojan.
- Kyllä ne ovat viisaita, oli isäni toteamus viime vuosisadalla laman aikana.
- Tyhmiä ne ovat, eivätkä vahingosta ole viisastuneet. Heitä yhteiskunta suoltaa nappia painamalla aina uusia ja uusia onnenonkijoita.

Maailmankiertue hyvässä seurassa ei aiheuta poliisillle lisätyötä. Kyvykkäät johtamaan, rohkeat puolustamaan ja markkinamiehet pyörittämään taloutta. Tähtiä syttyy ja sammuu, mutta oikean työn tekeminen antaa työnilon ja on paras päänalunen.

Ei kommentteja: