torstai 7. heinäkuuta 2011

Manipuloitu kesä

Lasten kanssa avataan ennakkoon manipulaatiota. On opettavaista kuulla, mitä lapset puhuvat sanasta "manipulaatio". Sanaa on ruvettu käyttämään käsin tehdyn korvikkeena. Saadaan kuulostamaan manipuloidun hienolta.

Manipulaatio
  • - taikurien tekemä korttitemppu
  • - lääketieteessä manuaalisesti käsin tehty hoitotoimenpide
  • - usko ja manipulointi ohjaa ihmisten mielet haluttuun suuntaan
  • - valta manipulaationa on "aiottujen vaikutusten tuottamista"
  • - mobilisaationa manipulaatio on käsittely, jolla nivel tai nikama vapautetaan toimimaan sille ominaiselle fysiologiselle liikelaajuudelle
  • - kuvamanipulaatio on kuvatiedostojen käsittelyä
  • - manipulaattori on henkilö, joka pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan toisten toimintaan ja ajatuksiin
Aloittaessani "voimauttavan valokuva -kurssin" oli tarkoitukseni saada jotakin valmiiksi täksi kesäksi. Elämääni on manipuloitu jokainen tavallaan. Sillä ei ole ollut vaikutusta. Muutokset olen tehnyt itse, kasvanut täyteen mittaani. Se on ollut itsemanipulointia näyttää ne puolensa, jotka ovat olleet suurimman paineen alla minusta muutettavaksi. Kirjoitustaito ja omaishoito ovat vaatineet eniten työtä minussa. Blogikirjoituksilla en ole pyrkinyt manipuloimaan ketään. On vain olemassa yksi minunnäköinen kirjoittaja. Sisaruksille olisin esittänyt valokuvin, mitä kirjoittamalla muistan 70:stä vuodesta. Manipulaatio tulee taas väliin.

Ehkä ensi kesänä vietettään heinäkuussa syntymäpäivät yhdessä isoveli, pikkuveli, pikkusisko ja minä juhlakaluina. Kutsutaan ne kolme sisarta vieraaksi, joilla ei ole syntymäpäivä heinäkuussa. Neljän juhlat kolmelle kutsutulle. Sitä jään odottamaan ilmoittamalla "70 vuotta, matkoilla".





Vuoden kuninkaalliset on valittu. Mentiin muualle ilakoimaan.


Ei kommentteja: