torstai 28. heinäkuuta 2011

Los ultimos cinco minutos

Ymmärtää ymmärtäminen väärin on tämän päivän ymmärryksen puute tai tahallinen väärinkäsitys. Siksi on parasta yrittää ymmärtää tätä maailmanmenoa yksikseen, kyselemättä toisten mielipiteitä jokaisen omista asioista. Kaikkea ei tarvitse kierrellen ja kaarrellen selitellä.
Musiikki antaa mahdollisuuden  nauttia hyvistä esityksistä hyvässä seurassa. Pieni tyttö ihastui laulajan sinisiin silmiin ja vaaleaan tukkaan. Joku siinä loksahti kohdalleen.
http://youtu.be/_qwThPhDg48 danny, viisi viimeistä minuuttia 
Keinuvaa rytmiä kuunnellessa löytyy Danny ja Pirkko, Mime, klovni ja Vitas.



Turkulainen heinäkuu on lopuillaan. En ehtinyt oikein paneutua sen antiin. Jotakin hyvää sieltä on tulossa, kunhan elokuussa ollaan. Minulle tämä heinäkuu on ollut latvialaista musiikillisesti. Yhtä merkittävä kuin punainen heinäkuu aikanaan tässä kulttuuriköyhässä oikeusvaltiossa. Rahastuksen kohteita pitää keksimällä keksiä. Siitä nyrjähtämisestä olemme saaneet maistella katkerasti arvojen häviämisenä norjalaisten kanssa. Samaa arvokeskustelua käytiin vuosi WTC:n sortumisen jälkeen. Kevään 17 hetkeä vetää ihmisiä mukaan syyttöminä tai syyllisinä. Mitään ei ole opittu "maksattamalla oppirahoja". Maailma on pahasti vinksahtanut kilipailutuksella ja palkitsemisella. Kuka kerää voitot päältä? Haluan tulla nähdyksi ihan muissa ympyröissä tai olla näkymätön.

- Täällä ei saa korottaa ääntä.
Kuinka hätäkeskuksessa kehoitettiin lapsia itse soittamaan saarelta, kun isä yritti saada apua soittamalla lasten puolesta?
Meitäkin pitää opettaa, mitä hätäkeskuksesta vastataan avunpyyntöön. Annetaan ohjeeksi soittaa heti, että saisivat operoitavan ihmisen kirurgin kynsiin. Jäin kuitenkin odottamaan päivystysaikaa terveyskeskuksessa. Tilasin kyydin ja pyörätuolin, kun en voinut kävellä.
- Ei sinua mihinkään viedä, me tuomme sairaalan kotiin.
- Minulla on lääkäriaika varattuna.
- Olisit soittanut illalla, niin olisi viety kirurgin luo.
Hyvin vaiteliaina kolme tuppisuuta ensiavunantajaa kyöräsi minut terveyskeskuksen penkille. Luukulla puolestani annettiin tiedot. Siitä pyörätuolilla työnnettiin lääkärin luo. Hän tiesi tehtävänsä ja pääsin jo omin avuin tuolille istumaan. Lääkäri sanoi.
-Tuota pyörätuolia et enää tarvitse ja työnsi sen itse varastoon. Jatkotoimenpiteet järjestyivät alta aikayksikön. 
Nyt on viety lääkäriltä oikeus hoitaa. Sen sanelee raha. Yksityisellä puolella lääkäri odotuttaa kipupotilaalla teho-osaston malliin hoitamalla henk.kohtaisia asioitaan. Avaa myöhässä oven ja pyytää anteeksi.
-Päiväsi on pelastettu, kun osaat pyytää anteeksi.
Löytää kädestä heti leikattavan vaivan. Kas kummaa, kun tulehdus hoituu niin leikkaustarvetta ei enää ole. 
Pitääkin tehdä testamentti siltä varalta, jos joutuu onnettomuuteen. Minua ei saa kursia kasaan, jos mustaan muovisäkkiin on minut kadulta kerätty.

Kuka kouluttaisi palveluammatissa toimivat ihmiset palvelemaan, jos asennevamma estää antamasta apua sitä pyytävälle. Poliitikoista tämä työ on aloitettava, muuten meidät hukka perii.


Lapset ja vanhukset ovat julmia toisilleen.
Alussa mallikäyttäytyminen opitaan, 
itsekontrolli ja Isoveli valvoo.
Ikääntymisen myötä luonteenpiirteet korostuvat.
Hyvistä tulee entistä parempia ja ilkeistä entistä ilkeämpiä.
Julma jumala ahmii omat lapsensa.


Ei kommentteja: