torstai 14. heinäkuuta 2011

Honeymoon

Mitä miehen mielessä liikkuu, kun käy pyynnöstä kotona yhteisen asian takia.
- Tämäkö on sinun lemmenpesä?
Olen hämmästynyt kysymyksestä. Se on sama kuin kysyisi rakkauselämästä. Onko se sitten kerrottavissa uteliaalle kävijälle. Omaa rakkauselämäänsä puolustaessaan hän etsii vertaistaan, johonka voisi samaistua muka rakkaudesta tehtyjä syrjähyppyjä peitellessään. Ne ovat niitä vaettuja asioita, jotka kaikki tietävät. Niitä ei kuitenkaan pidetä esillä jokapäiväisenä puheenaiheena. Kenenkään nälkä ei tule sillä tyydytetyksi. Ramadan on minun suojani.

Palaan aikaan ennen sotaa, jolloin ydinperheeni alkoi kasvaa. Vanhemmilleni syntyi kahdeksan lasta viidessätoista vuodessa. Ne vuodet ovat yksi tärkeä jakso elämässäni. Siinä välillä Suomi-neito joutui sotaan ja kärsi raskaat tappiot. Sisaruksista on minulla muistikuva heinäntekopäivien leikeissä. Heinäpellon pientareilla kasvoi putkia. Putken kukinto pullistui varresta suojalehden sisällä. Näillä pulleroilla leikin nukkeleikkejä kivirauniolla ahomansikoiden ympäröimänä sisiliskojen paistatellessa päivää.

On edistytty kertomaan lapsille, mistä vauvat tulevat. Kovissa lastenkirjoissa on irrotettava luukku äidin mahan päällä. Luukun alla on vauva, jota voi kurkistella raottamalla luukkua. Olen yrittänyt valokuvata putken kukinnon pullistumaa, mutta en vielä ole löytänyt niin suoria putkia, että kahdeksan sisaruksen ensimmäinen kuva olisi uskottava. Jättiputkimetsikköön pitäisi joutua, mutta luulen pullistumien olevan kovin pieniä koiranputkeen verrattuna. Ultratutkimuksella on realistinen alku. Valehteleminen lapselle on lopetettava. Yksitellen tulimme maailmaan. Hormoonihoidolla on saatu aikaan raskauksia, joissa useampia lapsia saa alkunsa samalla odotuksella. Luin lööpistä kahdeksikkojen lentomatkasta, jonka aikana äiti ei voinut hillitä lapsiaan olemaan hiljaa. Kauhukakaroita syntyy yksitellenkin, varsinkin jos heistä halutaan kasvattaa luokan prinssi tai prinsessa. Ei ole mätäkuun juttu. Heitä on koko luokallinen perheiden ainoita lapsia.

Teeveetarjonta "Opettaja ohjaimissa" meni ohi eilen. Katsoin sen päästäkseni jyvälle, mikä teki Cécilestä puhumattoman. Asia aukesi klovnin välityksellä. Hengityssessioiden purkutilanteessa tuli esille aikuisten naisten lapsuudessa kokemat traumat. Alitajunta on armollinen, ei anna enempää katsottavaa yhdellä kertaa kuin minkä kestää paljastuvan. Saman kätkee aikanaan otettu valokuva. Sillä on sanallinen tarinansa, jos haluaa sen sanoittaa, laulaa tai tanssia.

Tuokio aamussa on kokonainen välähdys eletystä elämästä. Don Giovannin valloituksista "mille tre" 70 v juhlagaala ja "opettaja ohjaimissa"  niistä neljästä vuodesta, jolloin opetin lapsia lukemaan 50 vuotta sitten tiensä päähän tulleissa kouluissa. Se oli koitua minunkin kohtaloksi. Opettaja lampeen humalaisten juhlijoiden halpana huvina. Oli paha paikka kertoa äidille, mistä mustelmat olivat tulleet.

Riemuylioppilaiden juhlijoille voin kertoa muistoni tuosta päivästä 50 vuotta sitten. Sain korvarenkaat lahjaksi. Reijät aamulla korviin ennen lakitusta. Tytöt saivat reikänsä halutessaan ja lapsenlapset kysyivät minun reijistä, kuinka ne ammuttiin silloin.
- Tykillä ne jysäytettiin ilman jälkihoitoa. Ovat olleet siitä lähtien korvissani. Vanhemmat päättävät vastasyntyneistään, mitä lävistyksiä he haluvat lapsellansa olevan. Ovatko lävistykset jatkoa ympärileikkaukselle ja tyttöjen silpomiselle? 

Kävin uudelleen syntymässä Frantsilassa kuumavesirebirthing-sessiossa. Saimi vartioi, etten hukkuisi. Se oli järisyttävä kokemus. Syntymän ihme. Minusta oli tullut vanhempieni omaishoitaja. Miina antoi minulle selviytymispisteet 20 vuoden kuluttua. Riemuylioppilaana olen vain puuhastellut, kun minusta ei mitään mainittavaa tullut. 

Olemme kallellaan kaikkiin ulkomailta tulleisiin ismeihin. Eu on vastannut tuosta haasteesta. On tullut oikein jättiputkibrändi. Puolestapuhujat hermostuvat, kun kysytään ajasta, johon jättivät puumerkkinsä idean isänä. Omasta syntymästä on jäljellä sikiökalvo, jossa kukka-aihe kehittyi. On kovin vaatimaton jättiputken pituuteen ja kukintoon verrattuna. Jättiputki valtaa alaa omilta luonnonvaraisilta kasveilta. On ryhdyttävää ulkolaisten tulokkaiden hävityskampanjaan. Alkuperäisiin ihmisiin ja maahanmuuttajiin sitä ei pidä soveltaa, jos maa on ihmisiä varten. Ei myytävänä mistään hinnasta, ei edes velallisena ulkomaisen perinnän kohteena.

Ei kommentteja: