keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Ylikuolleisuus

Aamun ajatus
Kun kukaan eikä mikään tunnu ympärillläsi riittävältä, olisiko aika tarkastaa oma mittakeppi. - Bill Lemley -
 

Presidentin puhe herätti mielenkiinnon kansalaisten halventamisesta. Minun maailmaani ei muuta kuulukaan kuin tuo sana. Johtamisessa se on vallankäytön taikasana varsinkin miesten maailmassa kepinheiluttajina. Onpa joku rouvakin riisunut kengät jalastaan lentokentillä ja lyö valkoisilla tennissukilla miehiä. Naisetkin saavat osansa: 
- Eläkeläiset ovat laiskoja. 

Miehet ovat aloitteellisia testatessaan viisarinvärähdyksiä tekstiviesteillä ja e-maileilla. Kohteeksi valitussa naisessa on kuitenkin kaiken pahan alku ja syy. Pojat ovat aina poikia, eivät he pääse mieskunnossaan puberteettitasolle. Ammatista seuraa epäilyt, että käyttäisin aina mittatikkua miehen nähdessäni. Alastomuus on kaunista, jos on järki päässä. Vanha sanonta pätee tänä päivänä. Pyörii kuin hullun värkki mielettömän pe-seessä. 
Terveystiedon tunnilla kuvia katsoessa joku poika pyörtyy. Sama poika varustautuu omilla eväillä luokkaretkelle ja koko retki päättyy sulkeisharjoituksiin bussiajeluna. Vasta opettajan poistuttua kuski vie nuoret baariin limsalle korvaukseksi yhden juopuneen oppilaan onnistuneesta retkisabotaasista. Kouluissa ja perheissä muhii seksi-viina-mielenterveysongelma. 

Minulle esikuvana on ollut vanhempieni kunnioittaminen. Sitä en nähnyt kaikkien kahdeksan lapsen noudattavan. Heille olisi sopinut vanhempien laitoshoito ja kunniaton kuolema, kuolla yksin. Piäsnuatikoista en voi sanoa kunnioittavani heidän tekojaan. Minulta odotetaan nöyryttä kuin Rokalta sodassa, mutta en vielä pyydä 4H-kerhoa avukseni sukupolvenvaihdoksen toteuttamiseen. Kengurukilpailun diplomi on tytöllä, joka puristi laskukirjaa rintaansa vasten ja sanoi: 
- Minä niin rakastan laskutaitoa. 
Siinä minulle elävä malli rakastamisesta. Kaikkea hyvää rakastan, mutta joku rakastaa pahaa vielä enemmän. Se tekee minun ja monen muun hyvää tarkoittavan työn turhaksi. Pandemia ja punkinpurema ovat kuitenkin pienempi uhka kuin kaksilahkeisen pistäytyminen kotona kaulassa purtu panta terveisinä nykyisestä lähtöpaikasta. Siitäkin presidentti puhui naisiin kohdistuvana perheväkivaltana. Ulkoisista uhkakuvista tehdään ylikuolleisuuden syy ja näin saadaan perheitä kurittava väkivalta lakaistua maton alle. 
Meidän hyvinvointivaltion maine perustuu kosmeettiseen siloitteluun. Todellinen pommi muhii pinnan alla. Suomalaisuuden puolesta kääntä Snellman kylkeä mullan alla makuuhaavojen estämiseksi, ettei tule kuolio pakaraan.

Ei kommentteja: