torstai 7. toukokuuta 2009

Aamun ajatus

Olemme rikkaita sen perusteella mitä annamme toisille,
ja köyhiä sen perusteella mitä kiellämme toisilta.

Luku- ja kirjoitustaito kuuluu kaikille. Kuvassa aasialaiset tytöt kirjoittavat kynällä. Afganistanissa kehitysapurahoilla aikaansaatu naisten vankila muuttui ilotaloksi. Kerran raiskatut naiset joutuvat aina uudelleen hyväksikäytetyksi, kun politiikka tulee kuvioihin mukaan. Aina on ollut yksityisyrittelijäisyyttä leppäsen aunena. 

Politiikka tekee naisista huoria, jos ei saa muuten otetta pintansa pitävistä naisihmisistä. Toinen leimaaminen on joutua psykiatriseen sairaanhoitoon, jos polvessa on kusta. Isästäni tuli kuoltuansa miljonääri jakajan käden kautta. Minusta miljonääriperijätär, kun annoin kaiken ja enemmänkin tietämättäni, mitä minulta vaadittiin. Tänään on aika tarkastella, mitä poliitikot ovat saaneet aikaan elämäntehtävässäni. 

Rahoitustarkastuksen huomio omaishoitajien tuottamasta säästöstä yhteiskunnalle sai aikaan lain, että minulle maksettu etukäteen sovittu kunnallinen kotihoidontuki pieneni lainmukaiseksi. Verojen vähentämisen jälkeen se perittiin takaisin palvelumaksuna. Isälleni ei pitänyt tulla maksua siitä, että minä olin tullut tyttärenä vanhempieni hoitajaksi. Samoilla säästölinjoilla on kauneusveitsenvilkuttaja, kun kaikkia omaishoitajia ei oteta tuen piiriin. SeitsÄmÄt veljekset sitä olivat vaatimassa, veljekset jotka eivät olleet huonetta eikä sukua vaan ylenkyläläisiä. 

Toinen elämääni vaikuttanut poliittinen sotku oli koulutettujen hierojien lääkärihierojan, kansanedustaja/edunvaivojan ja hautausurakoitsijan pyhä kolminaisuus hierojien hävittämiseksi maan päältä. En ymmärtänyt tuulen kääntyneen purjetuuleksi, kun viimeisinä työvuosina kohtasin tuttavalliseksi esittäytyneen edunvalvojan kadulla. Hämmästyin palautetta tervehdykseen. Hieroja on kuin katuhuora, pitää hieroa "kuka kysyy, kuka maksaa" -periaatteella. Olin äimänkäkenä. 

Pankki oli ollut väljvouhkana myydessään minun työhuoneen välimiesoikeudella uhaten vuokralaiselleen. Kaikki ovat ottaneet poliittisen oikeuden omiin käsiin. Olen kertonut asioista vastaavana omaa tarinaani aina silloin tällöin. HÖH, mutta saithan olla omaishoitaja. Sen oppi Veikon possukin puheopetuksessa. Veikko ruopotteli kesäpossun kylkeä ja puheli kaverilleen. Ja yhtenä päivänä possu vastasi: 
- Nöf. 
Veikon keskustelu possun kanssa tuotti toivotun tuloksen. Runoroskis paljastaa kuinka suuriin velkoihin on valmis saadakseen jatkopaikan elämänikäiselle poliittiselle uralle. Puoluetuki ja SAK:n raha maksaa velat ja taas jatksetaan jatkaa työtätekevien naisten halventamista. Se on valvonnan puutetta mihin suuret setelit käytetään, kun poikas valvoo taas ja ahkeroi. Tämä on meillä palkittua ahkeroimista nykäskylinä ja ahtisaarikouluina Syntisenlaulunmassa.

Ei kommentteja: