keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Palvelun päättyminen

Palvelun päättyminen yksityisiltä kuluttajilta

Lokakuussa 2018 Google tiedotti lopettavansa palvelun tarjoamisen kuluttajille, mutta yrityksille tämä mahdollistaisi vielä työntekijöiden yhteydenpidon.
Syynä palvelun lopettamiseen oli vakava tietoturvaongelma, joka aiheutui ohjelmointivirheestä. Jopa 50 miljoonan käyttäjän tiedot onnistuttiin kalastelemaan. Toiseksi syyksi Google+ -palvelun sulkemiselle on ilmoitettu sen vähäinen käyttäminen, sillä 90% käynneistä kestää vähemmän kuin 5 sekuntia.[41]

"Syynä palvelun lopettamiseen oli vakava tietoturvaongelma, joka aiheutui ohjelmointivirheestä. Jopa 50 miljoonan käyttäjän tiedot onnistuttiin kalastelemaan."
Onko minusta tullut vakavan tietoturvaongelman tietämätön kohde? Näihin käyttäjän tietojen kalasteluun en ole reagoinut mitenkään. Nyt Google+ käyttäjätilin lopettaminen aiheuttaa päänvaivaa ja se on kai tarkoituskin liian valmiissa maailmassa. 


Google+ API poistetaan käytöstä maaliskuussa 2019, ja sen vuoksi Bloggerin Google+ ‑integrointiin tehdään muutoksia 4.2.2019.

Google+ ‑widgetit: Seuraavien asetteluominaisuuden widgetien tuki päättyy: +1 ‑painike, Google+ ‑seuraajat ja Google+ ‑merkki. Kaikki nämä widgetit poistetaan blogista.

+1 ‑painikkeet: Blogipostausten alla ja siirtymispalkissa olevat +1- ja G+ ‑painikkeet sekä Google+ ‑jakamislinkit poistetaan.

Huom. Jos käytät räätälöityä mallia, jossa on Google+ ‑ominaisuuksia, malli on ehkä päivitettävä. Pyydä ohjeet päivittämiseen mallin toimittajalta.

Google+ ‑kommentit: Google+ ‑kommenttien tuki päättyy, ja kaikissa Google+ ‑kommentointia käyttävissä blogeissa palataan käyttämään Blogger-kommentointia. Google+ ‑kommentteina julkaistuja kommentteja ei ikävä kyllä voi siirtää Bloggeriin, eivätkä ne siksi jatkossa näy blogissa.


HTTPS-asetukset ovat muuttuneet. Kaikki lukijat voivat nyt lukea blogiasi salatun yhteyden kautta osoitteessa https://tuliukko.blogspot.com. Nykyiset blogiisi ohjaavat linkit ja kirjanmerkit toimivat normaalisti myös jatkossa.

Ilmoitus palvelun päättymisestä sekoitti ajatukseni PC:n käytössä. Olenko tallentanut heidän poistettavakseen aineistoa? En ole ja selvitän miten tässä edetään. Ilmoitukset englanniksi poistan, saan tilalle ilmoitukset suomeksi. Nyt en enää tee mitään, tehköön Google+ mitä minun kanssani haluaa tehdä tai oikeastaan en ryhdy minkäänlaiseen yhteistyöhön Google+ kanssa. 

2 kommenttia:

mammamia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
mammamia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.