sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Kirjoitustaito kuuluu kaikille

"Mauno Koivisto Kirjoittamisen tärkeydestä, jos on kirjoitettavaa"

Sukututkimuksen käytännesäännöt 

Seuraavat henkilötiedot ovat arkaluontoisia.

- rotu tai etninen alkuperä

- yhteiskunnallinen, poliittinen tai uskonnollinen vakaumus ja ammattiliittoon kuuluminen: näitä tietoja voidaan kerätä, jos rekisteröity on itse saattanut ne julkisiksi

- rikollinen teko, rangaistus tai muu rikoksen seuraumus

- terveydentila, sairaus tai vammaisuus, hoitotoimenpiteet tai niihin verrattavat toimet

- seksuaalinen suuntautuminen tai käyttäytyminen

- sosiaalihuollon tarve tai saadut sosiaalihuollon palvelut, tukitoimet tai muut sosiaalietuudet 


Omaishoitoaika antoi näkökulman suvun vaiheisiin. Siihen liittyy kuntauudistus purkamalla laitospaikat eikä mitään avopalveluita kehitetty tilalle. Omaishoitajana tein omat ratkaisuni. Siihen asti kunnan anti oli 5 lukuvuotta kansakoulua epäpätevien opettajien puuhaillessa omiaan tunneilla. Välivuodet 12 -vuotiaasta 5 -kymppiseksi oli suuri mysteeri kuntalaisille. Olin tullut rikastumaan vanhempieni hoidolla. Kerrottuani tästä ajasta sukuseura kysyi.
- Mihinkä joutui isälle ostettu sukuviiri? Siitä päättelin suvun jäsenten eriarvoisuuden jäsenmaksun maksajana. Enempi huolta viireistä kuin ihmisistä samassa sukuseurassa. 


PS 6.1.2019
Lainaus blogista
ja Tellervo Koivisto 90 vuotta
 

Vuonna 2019 90-vuotishaastattelussaan Tellervo Koivisto puhuu elämästään ja ajatuksistaan naisen asemasta Suomessa. Jari Tervon haastattelussa hän tarttuu muistelun ohella myös ajankohtaisiin ilmiöihin kuten #metoo-keskusteluun. Tellervo Koivisto kiittää vaikeasta aiheesta puhuneita ja uskoo puheenvuorojen jo muuttaneen käyttäytymistä.
Naisten, lasten ja perheiden asema sekä kiusattujen ja masentuneiden kokeman häpeän hälventäminen ovat asioita, joihin Tellervo Koivisto on halunnut elämässään vaikuttaa.


Oma valokuva Kirjoitustaito kuuluu kaikille. Opittuani kirjoittamaan verkossa olen kirjoittanut unohtaakseni. Mitä enemmän kirjoitan sitä enemmän muistan. Kukaan ei voi kirjoittaa elämäni käsikirjoitusta. Minun on se tehtävä. 

Maamyyrä kolossaan kuuli leivon laulavan ja tuumasi:
- Kuinka mieletöntä on lentää ja laulaa.

Ei kommentteja: