lauantai 8. syyskuuta 2018

Kehotaiteilijoita kaikki eri yhteyksissä

Saman kerrostalon asukkaat vaihtoivat menojensa aikatauluja, sama osoite kummallakin. Kumpikin tuli sovitusti omalla ajallaan.
- Joko se kyttyrä kävi? Kysymys hämmästytti, olihan nimet kummallakin. Kysyjällä oli omakin vammansa. Hänen toinen jalkansa oli rampa. Muistan tämän kohtauksen lopun ikääni eikä se ollut vitsiksi tarkoitettu. Keppijalka oli vammansa vanki, joka etsi muista ihmisistä mainittavia vikoja, joilla heitä voisi nimitellä. 

Olenkin siirtynyt työhyvinvoinnista Seniorien Hyvinvointitreeneihin. Ryhmästä iloa, virkistystä ja voimavaroja arkeen. Kolme vuotta olen ollut vuoroin kotona, vuoroin sairaalan sängyssä. Milloin odottamassa suurta leikkausta, milloin toipumassa  leikkauksen jälkeen ja odottamassa ei-kiireellisessä jonossa korjausleikkausta. 
Nyt on aika katsella ympärilleen ja etsiä osallistumis- ja tutustumispaikkoja.
- Sinä olet uusi täällä, ei ole ennen näkynyt, tervehtii ystävällinen osallistuja vastapäätä pöytää. 
Haihtuvi nuoruus niin kuin vierivä virta.....

Kuusi kuvaa: Kuusi kuvaa poikkitaiteilija Sirkka-Liisa Krapinoja-Sassin elämästä
Sanoittaja, säveltäjä ja kehotaiteilija Sirkka-Liisa Krapinoja-Sassilla on unelma että kaikenlaiset ja näköiset ihmiset saisivat kokea tulevansa hyväksytyiksi. Kahdeksankymmentä vuotta täyttävä taiteilija on vahvasti nykypäivässä kiinni. Kolmas syöpä ei häiritse arkea, vaikka se onkin tikittävä aikapommi taiteilijan kehossa. Kehollisuus, tai oikeastaan ruumiillisuus, niin kuin Sirkka-Liisa Krapinoja-Sass haluaa asian nimetä, astui hänen mukaansa taiteen foorumille 1990-luvulla. Toimittaja Lisa Enckell tapasi taiteilijan hänen kotonaan. 

Radio 1 musiikkiohjelmat: Lapsuuden laulut 
Lapsuuden ääniraita on jokaisella erilainen. On lauluja, joiden kuuleminen on kuin hyvän ystävän kohtaaminen - sydämeen läikähtää iloa ja kaipuuta. Lapsuuden laulut -ohjelmassa kuullaan toivemusiikkia sekä kuuntelijoiden omia muistikuvia ja tarinoita. Ohjelma on koottu juhannuksena lähetetyn Lapsuuden laulut - teemaohjelman toiveista. 

Ei kommentteja: