maanantai 11. kesäkuuta 2018

Kolme piispaa

Paavo Kortekangas – Wikipedia

Uskonnon opettaja oppikoulussa Suonenjoella.

Pekka Särkiö – Wikipedia

Pahoitteli, etten ollut pitänyt arvossa lutherilaista kastetta enkä hautaan siunaamista toimiessani paikallisessa omaishoitajayhdistyksessä.
- Mene potilasjärjestöön, sieltä saat kaiken avun omaishoitajana, sanoi kristitty yhteisvastuukeräysrahojen jakotilaisuudessa. Menin ja vaihdoin seurakunnan osoitetta. Minut erotettiin yhdistyksestä ja seurakunnasta. Maistraatti osoitti viimeisen sijoituspaikan "muussa uskonnollisessa yhteisössä."

Tapio Luoma – Wikipedia

Arkkipiispa Tapio Luoma
Älä kadota sieluasi

Saarna virkaanasettamismessussa: tapio-luoma-virkaanasettaminen_saarna.pdf

Kirjoituspaasto on kestänyt lähes kaksi ja puoli vuotta tietystä syystä. Nämä kolme piispaa siirtävät minut 1950 -luvulta 2000 -luvulle ja tähän päivään.  Olenko ylittänyt valtuuteni muistellessani kohtaamisia kirkon miesten kanssa, kun tekstin julkaisemisessa on ongelmia?

(Saarna puhuttelee)

"Päivän evankeliumissa Jeesus puhuu valinnoista ja ratkaisuista, siitä, mikä on arvokasta ja tärkeää. Hän puhuu ihmisen hyvästä.
”Joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni
kadottaa, on sen löytävä. Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa?”


”Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa?”
Näillä Herramme sanoilla on viesti myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon uudelle arkkipiispalle. Viime viikkoina olen joutunut paljon miettimään, mitä uuden ja vaativan viran vastaanottaminen merkitsee. Mihin tämä alkava virkakauteni vie minua itseäni ja mihin meidän kirkkomme sen aikana kulkee? Monenlaisen arkuuden keskellä on tuntunut erityisen hyvältä kuulla rohkaisua, jossa on kannustettu minua olemaan oma
itseni. Kuulen tuossa Jeesuksen viestin: älä kadota sieluasi. Tästä kannustuksesta ja muistutuksesta olen hyvin kiitollinen."

Ei kommentteja: