maanantai 21. marraskuuta 2011

Terveiset Rapakon takaa

Maailman ihanin tyttö ja ISÄ -näyttely kiertää maailmaa. On ihanaa saada terveisiä, mitä näyttelystä sanotaan. Taskuvenus ja poskisolisti ovat meidän peilimme kotikutoisesta ajasta. He painivat omassa minulle vieraassa sarjassa. Näin formaatit saavat jalansijan pudotuksineen yksi kerrallaan. Se ei ole mikään lasten leikki; kymmenen tikkua laudalla. Elämyksemme ovat taas rikastuneet yhdellä voittajalla.

Olen vedenjakajalla menneen ja tulevan välillä. 17 vuotta mennyttä ja 17 vuotta tulevaa aikaa. Odotettavissa ei ole mitään uutta. Jotenkin olen selvittänyt tämän kaaoksen, joka ei ole kaikki ihan omaa syytä. Yhteiskunta ahdistaa joka puolelta. Miksi muutosta ei käsitellä 1:llä kerralla laillisesti? Tässä ei ole järjenhiventä sitäkään vertaa kuin 1918. Nuori setäni oli vangittu torpparin poikana. Nälkiintyneenä ja sairaana vapautettiin kuolemaan kotona. Salomo lähti kierrokselle kyselemään perintöjä Isoisän torpasta.
Oliko se perintö Dürkop -merkkinen ompelukone, joka oli Isoisän ja vaatturinopin hankkineen setäni yhteiskäytössä. Sillä polkukoneella isäni teki vielä räätälintöitä kyläläisille. Nahkaset tehtiin käsityönä. Joku lapsista kieltäytyi nukkumasta karvasen alla aitassa.

Where is you there is me

Uskomattomia asioita tapahtui perheessä äidin kuoltua. Jokainen teki surutyötä tavallaan. Ulkopuoliset jakoivat perintöjä. Siitä perunkirjoituksesta seurasi joitakin käytännön järjestelyjä. Sitten kuoli sisar ja leski oli liekeissä kaiken perijänä. Isän kuoleman jälkeen perintösolmu aukaistiin kertasivalluksella. Löytyi jakaja, joka meni halkomista vaatineen puolelle. Hänelle kaikki ja muille vain tieuria ja sähkölinjoja ts joutomaita.  Kiitoskirje ilmoitti 45 vuotta kestäneen ihmissuhteen päättymisestä. Se kattoi kaiken, minkä puolesta olen kärsinyt ja taistellut. 

Uudet videontekijät käsittelevät Vitas'in lauluja mielenkiintosella tavalla. "Kuda ti, Tuda ya" elää menneessä, tässä ajassa ja tulevassa. En voi muuttaa maailmaa, muutos on mahdollista vain itsessä. Kaamos on alkamassa, joten menolippu aurinkoon.

Tienviitta

Easy Street  johtaa eroottiselle ja muukalaisten hautausmaalle. Sodassa ja rakkaudessa ovat kaikki keinot luvallisia. Kylmässä Pohjolassa eroottisen ja muukalaisten hautausmaan tarve on vain kavaltamisen ja sotimisen tulosta. 
- Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä. Voisiko viisaammin tätä aikaa tulkita?

Ei kommentteja: