keskiviikko 12. elokuuta 2015

Valtio ulkoistaa, työnvälitys on sisäistänyt työttömät työttömiksi

Isien sota 
Ukko Kärkkäinen. Isän sotavamma ei näkynyt ulospäin, mutta hänen kärsimyksensä heijastui koko perheen elämään. Perheen nuorimmaiselle isän kohtaukset olivat pelottavia. O: Maija Kaipainen.

 

Sodassa miehet olivat toivottua tykinruokaa. Paljon heitä kaatui sankareina, jotkut palasivat elävinä kotiin. Nyt on halpuutettu kurkun hinta, ettei sitä kannata viljellä. Jotenkin yhdistän isien sodan vaikutukset meihin lapsiin kuin työttömien tilanteen elättää työllä itsensä ja perheensä. Valtio on sisältä mätä salliessaan työvoimatoimistojen pompotukset. Omaishoitajat pakkotyöhön hoitotyön lisäksi, ettei vain väärin perustein nosta päivärahaa ansityön lopputtua.

Päivän mietelause lupaa että hyvät työt pysyvät, samoin synti on synti ikuisesti. 


Filosofi Platonin ajatuksia teoksesta Viisauden eliksiiri. Antiikin kreikkalaista viisautta arabialaisista lähteistä. Suom. Jaakko Hämeen-Anttila, Basam Books 1997.12.8.2015

Hartaudet: Aamuhartaus
Aamuhartaus. 12.8.2015
Rovasti Liisa Tuovinen, Järvenpää.
Keskiviikkoaamun hartauksissa puhujat "kurkistavat taustapeiliin" ja kertovat elämästään kristittynä eri elämänvaiheissa.
Hartauden alussa virsi 548, joka alkaa sanoin: "Tule kanssani, Herra Jeesus", es. Samuli Edelmann. Hartauden lopussa Taizé-laulu: "Herra kenen luo me voisimme mennä", säv. Jacques Berthier, es. Kirkkonummen Kamarikuoro, Kai Huopainen (baritoni), Tarja Viitanen (joht.). 


Nämä kaksi kuunneltavaa luvataan palauttaa kuunneltavaksi sitten kun ehtivät. Mitään syytä en keksi pitää ajan tasalla päivän mietelausetta ja aamuhartautta. Palaan asiaan kun pakolliset kiireet on ohi. Sitä sanotaan hoitotakuuksi, joka kestää ½ vuotta, kun on hyväksytty jonoon odottamaan tarvittavaa operaatiota.
- Ehtiihän tuon sittenkin, sanoi isäni valkoisten lupaamasta havuseppeleestä kuoltua haudalle. 
Kuinka tänä päivänä toteutetaan hoito, joka ei johta kuolemaan tai jos johtaakin, ehtiihän tuon sittenkin. 

Valtio ulkoistaa työnvälitystä – keino työttömyyden lyhentämiseen? (12.8.2015 6:50)
 
"Meillä on tällainen ikävä juttu kuin ikärasismi" – mikä on, kun kokenut työntekijä ei kelpaa? (12.8.2015 6:50)


Tohmajärven kunta kokosi merkkihenkilönsä tulitikkuaskien kansiin – Seppo Räty ei lähtenyt mukaan (12.8.2015 6:57)

Mitä kuuluu Suomi-brändille? Esa-Pekka Salonen ei suostunut brändin tukijaksi, sillä eihän henk. kohtaiset saavutukset ole valtion valamia lahjakkaisiin ihmisiin kuin täytettä makkaraan.

Ei kommentteja: