keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Lukutaidon opetus kuuluu kaikille maailmanlaajuisesti

Soutuvenheellä Kiinaan  [On a Slow Boat to China]

Urpilainen sai uuden tehtävän | Kauppalehti.fi
”Pohjoismainen yhteistyö korostuu niin viestinnässä kuin maailmanperintötyössä”, Urpilainen sanoo tiedotteessa.
Urpilaisen mukaan lukutaidon opetus kaikille maailmanlaajuisesti ja tyttöjen toisen asteen koulutuksen edistäminen tulevat olemaan Suomen tavoitteena."

Aina särähtää korvassa nämä kaksi asiaa; pohjalaisten isänmaan rakkaus ja lukutaidon opetus maailmanlaajuisesti. Palautin lainassa olleen Lihuvan liekinvarren omistajalleen. L
aina-aika kesti kauan  kunnes löysin etsimäni sisällysluettelosta Topin ylistyksen. Siitähän kirja tuli tunnetuksi. Puheet ja kirjeet eivät kiinnostaneet. Ohitin ne selaten. 

Punaloukko tai -kuoppa oli mainittu kansalaisten huonommasta yhteiskunnallisesta asemasta. Valtioneuvoksella oli paremmat lähtökohdat kouluttautua kuin minulla, mutta verkkokirjoitustaidon hankin vanhoilla päivilläni. Rauhanruhtinas vahvisti presidenttinä ollessaan lain ehdottomasta iästä 61/64 vuotta ja työhistoriasta. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa."

Suomen tavoitteet tunnustetaan rauhan nobelpalkinnolla. Ei kuitenkaan riitä resurssit Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin. Presidentti Niinistö vaati nuorisotakuuta niille koulupudokkaille jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Suomi ei kuulu maailmanlaajuisen lukutaidon opetuksen ja tyttöjen toisenasteen koulutuksen kohteeksi. Siinäpä sitä tehtävää kääntää selkä oman maan ongelmille.

VERKKOKIRJOITTAJAN TALO 
Elämäni harharetket§§§§§§§-viidakossa

YHDESSÄ ELÄMÄ KANTAA
Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15 vuotta juhlaseminaari:

Juhlapuhe: Elinikäinen oppiminen
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen

6.2.2000
Selviämistarinani  elossaoloilmoitus
Kotisivuni ovat Oppimispäiväkirjan sisällysluettelo.
Kriisinhallinta-ajan olen käyttänyt uudelleen oppimiseen,
vaikka se ei liity ammattiin, vaan elämäntaitoon.
Koulutus on avain, jolla hallitsen muutosta,
toteutan omia tavoitteitani ja huolehdin kansalaisvalmiuksista.
15.1.2006
Kiitän kaikkia pelastustyöhön osallistuneita!
 

Det blir Nytt År 2015. 
Sukupolvenvaihdos on jäissä omaishoitovuosien jälkeen > Lukulehti

Nähtyäni otsikon Urpilaisen uudesta tehtävästä tuli mieleen kuulemani sanat "Soutuvenheellä Kiinaan". Sinnehän kaikki työpaikat katosivat ja se lopetti rahan Suomessa. Nyt olisi kulttuurin vuoro ottaa oppia meitä vanhemmista kulttuureista. Japanissakin kalastetaan 1 000 -vuotisen perinteen mukaan. 

Tyvestä puuhun noustaan ainakin Pakistanissa.
Nobel-voittaja sai viestin palkinnostaan kemiantunnille ...Sodan aikana syntyneellä ei ollut muuta mahdollisuutta käydä koulua kuin lähteä 12 -vuotiaana kauaksi kotoa. Kahdeksan vuotta siellä vierähti. 5 -kymppisenä palasin vanhempieni hoitajaksi. Minulle sanottiin.
- Älä tule meitä opettamaan missään asiassa. Siitä kymmenen vuotta löysin itseni yhteiskunnan ulkopuolelta, kun kaikki oli siirtynyt www -sivujen taakse. Nyt ei saanut puhua omaishoitamisesta, kun kaikille ei ole rahaa jakaa. 
Hankin vielä verkkokirjoitustaidon ja olinkin rauhanruhtinaan mielestä liian vanha - ikä 61/64 vuotta  ja työhistoriaton yrittäjä. Kuka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä. Muistisairaus tulee avuksi, muistaa vanhat, mutta tämä päivä on hakusessa. 
(Kuva puhutteli opetellessani verkkokirjoitustaitoja. Meillä keskustelu on jo lakannut, nyt on suomalainen saanut luottopestin opettaa lapsia lukemaan maailmanlaajuisesti. Toivottavasti Suomi-neitoa ei ole vaiennuttu kuoliaaksi.)

Vihtaniemellä elettiin vuodesta 1900 lähtien tiettömän taipaleen takana. Sijoittajat ovat ottamassa lapsuuskodin uimarannasta muukalaisilleen hautausmaan. Se siitä uudesta asuttamisesta kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana sijoituksen lisäarvoa kesämökkiplänttiin.

Ei kommentteja: