keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Suomen alue naapurusten nappikaupan kohteena

205 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1809: Ruotsi luovutti Suomen alueen Venäjälle Haminan rauhassa.

62 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1952: Suomi sai maksetuksi sotakorvaukset Neuvostoliitolle.

IL: Saarnaaja Pirkko Jalovaara joutui putkaan - Ilta-Sanomat

Seisoin edessäsi toistamiseen odottaen kosketusta. Sillä kertaa se ei kaatanut. Jäinkin seisomaan alttarin eteen viimeiseksi, kaikki muut olivat ympäriltä hävinneet. Omaishoitoaika oli ohi, hautajaiset pidetty, halkomistoimitus pistetty vireille. Näitä maallisia asioita varten olin palannut Tuusniemelle. 

Isästäni tuli kuoltuansa miljonääri, kun en suostunut jakajan ehdotukseen myydä yhtymän maa alhaisimmalla hinnalla hyvälle ystävälle. Liekö Putin ollut edunsaajana, esitin oman suojeltavan Bin Ladenin piilottamista, jos en saisi estetyksi myyntiä. 
Yksi osakas oli valmis luopumaan osuudestaa rahasta ja kulutusluotolla sen ostin. Nyt olikin jako helppo, kun kolme kesämökkinsä rakentanutta sai osuutensa tonttimaana. Ne erotettiin merkitsemällä rajat, Kesäranta, Kultaranta ja Mäntyniemi ovat omilla tonteillaan.

Kantatila jäi jakamatta ja siitä minua rangaistaan Euroopan omistajana. Miljoonan olin haudannut isän mukana menetettynä ansitulona 10x100 000= 1 000 000 =1 miljoona mummonmarkkaa. Tätä haudattua miljoonaa kaikki ovat minulta perimässä kuka milläkin tekosyyllä.

Kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana eivät vielä ole tulleet tajuihinsa, kuinka vuodesta 1900 lähtien suku on asunut Vihtaniemellä. Sukupolvenvaihdos on tuntematon käsite, kuinka seuraava sukupolvi jatkaisi elämää vanhempien kuoleman jälkeen. Kiinteistöveron oikaisu on odotuttanut halkomisesta lähtien. Kestää kauemmin kuin sotakorvausten maksaminen sodan jälkeen. 

Kuinka monta kertaa joudun aloittamaan elämän alusta, syksyllä 1953 oppikouluun vieraalle paikkakunnalle, liian nuori tekemään työtä, josta eläke karttuisi, 1991 omaishoitajaksi, sen jälkeen 6 -kymppisenä työn aloittaminen oli turhaa, olihan  nuoremmat hierojat keksineet ilmoittautua työttömäksi ja hieroivat pimeästi taskurahoikseen. Eläkeikä palkittiin arvonimellä "varhennettu vanhus" osamaksulla eläkkeestä kuolemaan asti. Eläkkeen alku ilmoitettiin 1.2.2005, mutta heitä oli liian vähän laskemaan eläkkeiden rahallista arvoa.

Jos ehdittiin tekemään taudinmääritykset lähtiessäni omaishoitajaksi, lähti syöpään kulemaan, joutui lataamoon, olen vaikea potilas hoidettavaksi, kun ei ole lääkäreitä. Putkaan tässä joutaisi odottamaan asioiden hoitumista. Sattumalta voin samastua näkemääni Boss 1/8: Chicagon pormestari Tom Kane on vallan huipulla. Kun lääkäri kertoo hänelle murskauutisen, Kane on vakavan paikan edessä. Luopuuko hän vallasta vai jatkaa kuin mikään ei olisi pielessä? 

Tuntematon sotilas - Osa 2/6: Pelko ja viha

"Pilille ei kasvanut miestä" on tämän päivän sovellus tuntemattomasta sotilaasta. Näitäköhän yli 90 -vuotias isäni pakeni juhlapyhinä puhumattoksi. Pari viikkoa hän oli tavoittamattomissa ja tuumasi tultuaan. 
- Sellainen oli sota joulu.
- Kyllä ne ovat viisaita, en kuuntelisi isän kanssa yhdessä tämän päivän Tuntematonta sotilasta.  

Ei kommentteja: