perjantai 23. toukokuuta 2014

Yksikamarinen eduskunta

1907: Suomen yksikamarinen eduskunta kokoontui ensimmäiseen täysistuntoon.

Eduskuntatalon sisäänkäynnin suojaus
Yrittäjän ammattitutkinto

"Tähän asti ei edemmäs
on sinun ylpeitten aaltojesi raja."

IKÄ

LAKI:
Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä , omaishoitajana ja perhehoitajana
toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa.
 


PHNetin nurkkauutinen on kertausta minulle ja samalla totisinta totta Verkkokirjoittajan talossa. Vanhoilla päivilläni suoritin YAT:n ja YEAT:n (Y = Yrittäjä, A = Ammatti, E = Erikois, T = Tutkinto).  Pyysin graafikolta kuvia tähän osioon.

Mustat aukot portaikon kahtapuolta. Ajattelin niihin olevan asennettu vähintäänkin tykit pitämään tunkeilijat loitolla. Eduskuntataloon päässeet pitävät etäisyyttä tavalliseen kansaan. Tarvittiin esittelijä tulkitsemaan lakia kelpoisuusvaatimuksen ehdoista: IKÄ ja TYÖHISTORIA. Niin lensin kuin leppäkeihäs portaat alas niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. 
Näyttötutkintomestari näki yrityksessäni jotakin hyvää, että saan pitää ääneni. Voin antaa sen kenelle haluan ihan ilmaiseksi.

1949: Saksan liittotasavalta perustettiin.

1995: Java-ohjelmointikieli julkistettiin virallisesti.

Selaimilla uusi tietoturvariski – pahempi kuin Java tai Flash Player (23.5.2014 11:11)

Olio-ohjelmointi – Wikipedia

Kätilöt: Osa 8/8. Sarjan päätösjaksossa tapaamme kaikki mukana olleet kätilöt. Millaisia sattumuksia heidän uralleen on mahtunut?

 

Kun minä palasin, tukkani ei ollut vielä harmaa. Ja minä iloitsin.
Takana ovat vuorten vaivat, edessä tasankojen vaivat. -Bertolt Brecht 

Paluusta, harmaantumiseta, ilosta, vuorista ja vaivoista takana, tasangoista ja vaivoista edessä. Tämä Brechtin viisaus on puhutellut ja lakannut puhuttelemasta. Näihin muutamiin sanoihin voi kiteyttää elämän puolikkaan vuosisadasta. Valtion synty vaatii yksikamarista eduskuntaa kokoontumaan täysistuntoon ennen itsenäistymistä. Tänään pidetään huolta kansanedusta - avustajien arvostuksella. 


Sodan jälkeen voittajavaltiot ja Ranska jakoivat Saksan neljään miehitysvyöhykkeeseen. Neuvostoliiton vyöhykkeestä muodostui Saksan demokraattinen tasavalta (DDR, puhekielessä usein Itä-Saksa) sekä Yhdysvaltain, Ranskan ja Yhdistyneen kuningaskunnan vyöhykkeestä Saksan liittotasavalta (BRD, puhekielessä usein Länsi-Saksa). Liittotasavallassa alkoi 1950-luvulla voimakas talouskasvu. Saksan liittotasavalta Natoon, DDR Varsovan liittoon. Berliiniin jäi lännen eksklaavi Itä-Saksan keskelle, ja vuonna 1961 se eristettiin Berliinin muurilla.


Saksan liittotasavallalla on oma tarinansa. Berliiniin jäi lännen eksklaavi Itä-Saksan keskelle, ja vuonna 1961 se eristettiin Berliinin muurilla.
Tietämättämme valtaapitävien erottamispäätöksistä jäin itärajan taakse, hän jatkoi lännessä. Vielä 1970 hän yritti pelastaa minut, mutta itä oli nielaissut kaikesta kauaksi. 
Tässä pelossa huudetaan EU:ta ja Natoa apuun. Diplomaattista tietä ja neuvottelua ei vielä ole opittu käyttämään hyväksi. Ilmatilaloukkauksiin vastataan rikkomalla äänivalli. Pamuaksen pitäisi jo pelottaa. 
- Lopettakaa pörhistely puolin ja toisin!

Ronald Reaganin muuripuheen muistolaatta Straße des 17. Juni -kadulla.
Kokonaisuudessaan puheen kuuluisin osa, Gorbatsoville esitetty haaste, kuului:
»Herra Gorbatšov, avatkaa tämä portti. Herra Gorbatšov -- Herra Gorbatšov, purkakaa tämä muuri!» 
»Mr. Gorbachev, open this gate. Mr. Gorbachev -- Mr. Gorbachev, tear down this wall!»
Mitä opimme tästä? Muistomerkin muistuttaa berliiniläisiä "synkästä ajasta", joka on voitettu. Jerusalemia ympäröivä muuri erottaa alkuperäiset asukkaat Jerusalemista. Mitään ei ole opittu, edunvalvojana ovat amerikkalaiset.

Kirjailija Torsti Lehtinen peräänkuulutti yhteiskunnallisuutta kirjoittamiseen. Sitä ei puutu elämästäni. Milloin olen toteuttamassa Lenin'in testamenttiä toisinajattelijana vankileirillä ja vuosien kuluttua palannut Villen kanssa vähemmistöksi jääneiden kielisukulaisten luokse mahtavan Venäjän rajojen sisäpuolelle. Sama kohtalo meitä odottaa, kun EU houkuttelee mallimaan kansalaisia pelastamaan ylivelkaisia pankkeja. 

Ainoa hyvä päätös oli jäädä itärajan tälle puolelle, hankkia omat lapset ja oma orpo elämä. Kuuma linja oli käytössä ja kirjeeseen riitti allekirjoitukseksi pelkkä M. Java-ohjelmointikieli oli tuntemattomampi käsite kuin simultaanitulkkaus.

Ei ollut tietoturvariskejä eikä olio-ohjelmointeja. Olihan kirjeenvaihtokieli saksaa turvallisuussyistä. Siitä tuli omaishoidonkieli - zu Hause Pflegen - Hilfe für dien Helfer. Lisäksi vaihtui seurakuntakin  Deutsche ev.-luth. Gemeinde in Finnland luopumatta lapsenuskosta. Uskonnot eivät kuulu samaan kategoriaan, kun saksalainen kirkko ei allekirjoittanut Porvoon sopimusta. Niinpä maistraatti näytti kyntensä siirtämällä minut "muuhun uskonnolliseen yhteisöön". Uskokoon ken tahtoo ja mitä uskoo.

Siitä syystä en tunne tätä maata, sen kansaa enkä uskontoa  samaksi, jonka arvoja isäni kävi puolustamassa. Siitä muistuttaa punainen heinäkuu 1941.  
Isoisä oli jo tapettavien listalla köyhän syntyperänsä mukaan. Isälle sotaoikeuteen joutumisen syynä oli kansalaiskunnottomuus, kun ei kuulunut suojeluskuntalaisiin. Oma kokemus hukuttamisyrityksestä kuuluu juopolle kansakoulunopettajalle ja hänen juopottelukaverille.

Viimeisen tuomion allekirjoittaa presidentti, joka ei ole enää kykenevä komukkina ymmärtämään, mihinkä lakiin puumerkkinsä piirsi. Tässä meidän työttömyyden syy ja seuraus. Yrittäjän aliarvioimisessa ja palkanmasajien joukkopaossa halvan työvoiman maihin.

Katujätkäprojektit nuorten työllistäjinä ovat tulleet lopputulemaan.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään. MOT.


  
M -vaakuna luonnosasteella
KÄKÄTE -HANKE tulee jälkijunassa 

Ei kommentteja: