torstai 8. toukokuuta 2014

Juupas - Eipäs kevään epämukavuusalueella

Aamuhartaus 8.5.2014 Toimittaja Kaisa Raittila, Helsinki Virsi 525: 3-4. Virsi alkaa sanoin: "Suurempi kuin sydämeni". Kolmas säkeistö alkaa sanoin: "Yhtä pyydän vapahtaja". Psallamus-kuoro, Ilmo Riihimäki (joht), Juhani Haapasalo (urut).

Sisäinen rytmi on sekaisin. En muista, milloin olisin viimeksi kuullut aamuhartauden ja -soitot niiden livelähetysaikaan. Elinkelloni ei seuraa areenan uudistumisaikatauluja. Nimi sieltä toinen täältä pakottaa kuitenkin palamaan aamuhartauteen illan suussa. Kaisa Raittilaa haluan kuulla tietääkseni, mitä niissä piireissä puhutaan. 

Mielipide: Vasureita ei sorrettu vappujuhlassa (8.5.2014 7:42)

Demarit jyräsivät vasurit vappujuhlassa”. ESS.

Vaalien jälkeen vappuna ikidemari oli Lammilla jytkyjen leirissä muodostamassa hallitusta. Minkälaisen puheenjohtajakisan SAK nyt järjestää ja rahoittaa? Luopui kisasta selitellen. 
- SAK tahtoo nuoren ja naisen, Urpilaisen valinnasta. Jutta on poseerannut kuin perhepotretissa ikidemarin kanssa, joka on ilmoittanut tänään kannattavansa Rinnettä.
Näin mielipiteet seilaavat laidasta laitaan. Sitä en hyväksy, että ikidemari heikkona hetkenään lupautui hierojien edunvalvojaksi lupaamalla hankkia hieronnalle Kela-korvauksen. Se lopetti Isä Juntusen Hieromalaitoksen ainoana näkeviä hierojia kouluttavana opistona. Edunvalvoja teki hierojista katuhuoria ja huorista salarakkaita. Tuhkimot hävitetään kaatopaikkajätelaatikossa takaisin luontoon. 

Velkavaalirahatositteet jatkavat kiertokulkua lehtikeräykseen heitettynä. SAK on maksanut velat eikä heidän saamaansa valirahoitusta nostettu pöydälle silitettäväksi vastakarvaan.
On ollut tilinpäätöksen aika viedä loppuun koulutuksen tuoma varmuus sukupolvenvaihdoksesta. Professori Urpon esitys lasten vastuulle jätetystä vanhempien hoidosta. Jos  lapsella ei ole varaa heittäytyä omaishoitajaksi, jääkööt vanhemmat heitteille. Toinen puhuttu aihe oli kuntauudistus. Sekin tuli toteennäytetyksi. 

Vihtaniemellä on lapsuuskotini ollut vuodesta 1900 lähtien yhtenä seitsemästä talvisavusta. Siellä elätettiin suuret perheet lähes luontaistaloudessa. Kunta ryhtyi uudistamaan itseään Virkkusen ohjeilla. 
Vihtaniemelle on saatava lisää asukkaita, että Vihtaniemi säilyy asuttuna. Mökkipläntillä heitä sinne houkuteltiin ja syöttiin tarttui yli 100 sijoittajaa. He eivät tulleet sinne tekemään työtä enkä tiedä yhtään lasta siellä syntyneen. He halusivat saada sijoittamalleen rahalle lisäarvoa lisäämällä mukavuuksia, että nurkkaan voi kusta. Eihän sitä kukaan Vihtaniemellä ollut kieltänyt ennenkään vedenheitosta. 

Pikkupörriäinen kirkonkyläässä kuseskeli, mihin sattui. Sai poliisit niskaansa opettamaan ihmisjärjestyssääntöjä. Lääkäriin oli hakeuduttava, miksi juotua kaljalastia ei jaksanut viedä kotimökille asti. Lääkäri tarvitsi miehen puita pilkkomaan Lautalaan luvaten.
- Saat kusta vaikka rappuselta lääkärin luvalla. 

Arkipsykologia sovellettiin profeettaan kovemmin ottein. Pidin puoleni antamalla kirjallisia vastineita halventamisesta pahimmille suunsoittajille. He ovat poistuneet vähin äänin. Sijoittajat muodostavat YYE:stön. He estävät oikeat päätökset lahjotuilla päätöksillä ja maksattavat vielä toimituskulut ulosotonuhalla. Pitää pyytää nuoria puolustamaan perintöään. Siihen loppui luvaton luiskan rakentaminen, mutta omalla luvallaan he yrittävät saada tien päähän isoille autoille U-käännöspaikkaa. Tarvitaan vetokalustoa, että rantaan eksynyt puuauto pääsee sieltä pois. 

Hirvimiehiä harmittaa metsästyskielto minun omistamalla maalla. Jos haavoittunut hirvi juoksee rajan väärälle puollelle, lihat jäävät valtiolle. Valtion lehmät paikkaamaan kestävyysvajetta. Tyhjästäkin voi nyhjästä.
Uutisvuodon formaatilla voin kysyä, mikä ei kuulu joukkoon.

  1. Professori Urpo
  2. Kunta- ja liikenneministeri Virkkunen
  3. Pääministeri Katainen
  4. Puolueen joku Orpo
3 ensimmäistä jatkavat maanmuokkausta, Katainenkin sanoo, ettei maailma tule valmiiksi. Orpo asetti nuoren perheen etusijalle ja kieltäytyi ehdokkuudesta. Vielä tulee aika kieltäytyä monesta, kun on valittava vanhemmat vai oma opintomatka kiinalaiseen helvettiin. Omasta kokemuksesta valintani kannatti. Sijoittajien ahneutta sain rahat riittämään omaishoitoon ja perinnön säilyttämiseen suvun hallussa. Putin pitää pientä painetta yllä suurena ja mahtavana.

Ei kommentteja: