perjantai 27. syyskuuta 2013

Alnus glutinosa


Tervaleppä on ystävällinen ja miellyttävä ilmestys. Tämä taipuisa ja pehmeä tyyppi pudottaa lehtensä vihreinä vapauttaen näin typpeä maahan ja parantaa samalla muiden elinolosuhteita. Tervaleppä siis tyypillisesti kannustaa muita kasveja elämään paremmin. Tervaleppä nauttii ravinteikkaasta elinympäristöstä ja viihtyy veden äärellä. Tervaleppä on kaiken kaikkiaan eloisa ja leimahteleva ilmestys.

Olet luvannut ja joka päivä sen muistan. En usko sinun unohtaneen enkä siksi kysele milloin täytät lupaamasi.
- Se ei ole leikkaus. Se ei ole leikkaus, toistaa peruspalveluministeri lasten päivähoitorahan jakamisesta molempien vanhempien kesken. Se noudattaa samaa kaava kuin kunnan myötämä kädenojennus kunnallisesta kotihoidontuesta omaishoitajalle kahden laitospaikkaa tarvitsevan vanhuksen kotona hoitamiseksi.
Valtio tulee asetuksineen pelastamaan kuntia. Pienentää omaishoidontuentason minimiin, kunta maksaa hoitajalle ja perii palvelumaksuna isältä takaisin minun tekemästä työstä. Kunta ei anna mitään palveluja kotiin, sairaalavuorokausi vie hoitajalta kolmen päivän palkan. Näin kuntia opastettiin valtionapuja säästämään ja käyttämään ne johonkin muuhun tarkoitukseen.

Ei kommentteja: