tiistai 13. elokuuta 2013

Aika entinen aina palaa

52 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1961: Berliinin muurin rakennustyöt aloitettiin piikkilanka-aidan vetämisellä.

Mistä vuodesta mihin vuoteen katson taaksepäin aina löytyy historiallinen tapahtuma, jossa olen ollut mukana. Luulin meidän jääneen vapaan lännen puolelle, hän jäikin. Itse huomaan olleeni avoimessa yhteiskunnassa, jossa on vielä tänäänkin suljetun yhteiskunnan säännöt.

Älä koskaan kasva niin isoksi,
ettet voisi esittää kysymyksiä,
äläkä koskaan tiedä niin paljon,
ettet voisi oppia jotain uutta.
-Og Mandino


VITAS-Solo concert "Mommy and son" in Kiev-Ukraine-30.09.2012(the First National TV channel,on-line)

Lapsena tunsin pelkoa äidin menettämisestä. Ilahduin aina Ketveleessä salmen takana nähdessäni äidin menevän ruokkimaan lehmiä. Ei ollut susi syönyt äitiäni sillä aikaa, kun olimme koulussa. Sain pitää äidin 50  ja isän 60 vuotta. Kukaan meistä ei jäänyt holhoojan holhottavaksi alaikäisenä. Kaikki olimme omillamme, mutta kuitenkin vahdimme toisiamme, ettei kukaan saisi enempää kuin toinen. Joku aina tunsi jääneensä mirrin osalle. Minulle kuitenkin 1/8 on jokaisen kohdalla sama 1/8 osa. Aputilintarkastajaksi pyydetty pankinjohtaja, maanmittaustoimiston insinööri tai asianajaja aina näki minun toimineen omaksi edukseni. Heille mittaan samalla mitalla, millä he minulle mittasivat vuodesta 1991 lähtien.

Mama


Vitas menetti äitinsä parikymppisenä. VITAS-Solo concert "Mommy and son" in Kiev-Ukraine-30.09.2012(the First National TV channel,on-line) on nimetty Mama -teeman mukaan. Isoisä oli nuoren Vitas'in taustavoima. Isä toivoi pojastaan jalkapallonpelaajaa, isoisä sotaveteraanina kaavaili sotilasuraa. Vitas on "Artist who I have been waiting for" ja vertaistuki muistoineen "In Memory of my Grandpa" ja Remember! Love Grieve Russian romance by Arkady Davidovich Vitas's grandpa.

Vitas Mama

- Sinä olit pentuna kova suuttumaan. Sain kuulla koulukaverin ensimmäiset sanat tultuani vanhempieni omaishoitajaksi syntymäkuntaani. Aikaa on ollut riittävästi, 23 vuotta, pysyäkseen kutsumuksensa takana. Nyt on minun vuoroni suututtaa tämän päivän yhteiskunta. Vanhempien kuoltua on kunnioitettavat loppuneet. Päättäjien asioidenhoito on neljännen käskyn selitysosan varassa. Tekoni herättävät suuttumusta päättäjissä. Se on heidän tapansa puolustaa omia tekojaan hierarkian alimmalta portaalta ylimmälle huipulle.

 

- Älä tule meitä opettamaan. Hautaustoimistosta käytiin vanhempieni luona monta kertaa päivässä. Hautausurakoitsija oli onnistunut keplottelemaan itselleen lapsettoman pariskunnan maat kirkonkylän keskustasta hoitoa vastaan. Kun hoidontarve tuli, heidät kyörättiin vuodeosastolle laitoshoitoon. He maksoivat sen omalla eläkkeellään. Se siitä tulevan ajan maksamisesta ja järjestämisestä.
Vuorossa olivat vanhempani ryöstön kohteena, olivathan he säästäneet lapsuuskodin Vihtaniemellä lapsilleen ja hankkineet osakkeen kirkonkylästä palvelujen läheltä. 
En tullut opettajan roolissa, olin profeetta omalla maalla omaishoitajana. Siitä alkoi kuntauudistuksen tuulet puhaltamaan. 

Palaan ajassa sotakesään 1941, jolloin synnyin isän ollessa rintamalla. Minulla on toinenkin syntymävuosi 1991. Syntymäpäiväkseni oli suunniteltu suruliputusta, mutta valitsin itselleni uudelleen syntymispäivän Frantsilan Yrttitilalla. Kaikki on opittava uudestaan Anna-Maija Raittilan runon mukaan. Nyt tiedän  verkkokirjoitustaidosta, sukupolvenvaihdoksesta rauhan välikappaleena, että olen vain sijoittajien sijoituksille  lisäarvon  maksaja. Tämäkin vielä, onhan verot maksettava yhteiskunnan pyörittämistä varten. Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa, ei omaneduntavoittelua ei veroparatiiseihin rahojen piilottamista eikä ylivarojen eläneiden pankkien pelastamista.

Onko kassavahdin slogan "aika entinen ei koskaan enää palaa" tietellisesti tutkittu? Talouden madonlukujen sykli päättyy ja aloitetaan alusta viimeistään silloin kun partahylje ei löydä enää jäälauttaa synnytysalustaksi. 

Aloitin Berliinin muurin piikkilankaesteiden rakentamisesta 13. päivä. PHNetin nurkkauutinen jatkaa 15. päivä muurin rakentamista samasta alusta. Aika entinen on aina läsnä.
52 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1961: Berliinin muurin rakentaminen alkoi.

En jätä kateellisille kotimaisia fanitettavia julkisesti ruodittavaksi. Kolmen vartin kirkossa ei ole seurakuntalaisia. Heidät löytää tangomarkkinoilta, mitkä ovat suuremmat pippalot osallistua kuin naapurissa järjestetyt tapahtumat paikallisten voimin. Vitas'in saan pitää itselläni enkä pakota ketään kuuntelemaan kanssani hänen orkesteriaan ja katsomaan lavakarismaa.   

Ei kommentteja: