torstai 31. tammikuuta 2013

Muukalaisten hautausmaa

A-studio Jakso 4/44    Voiko EU:sta lypsää rahaa kuin roskaa? EU vai ei - Väyrynen vs. Haglund. 3D-kotiprintterit mullistavat maailmaa. Hallituksen uudet verohuojennukset, pelkkä pannukakku?

Eu -rahalla on paljon ehostettu Tuusniemen kuntaa. On rantabulevardit, karavaanareille huoltopiste, kevyen liikenteen väylät rollaattorimummoja varten. En ollut osallinen rahahakemuksiin, enemmän pidin kiinni perintöosastani ja uimarannasta.

Tiekunta oli viisas ilmoittaessaan, että yksityistien päähän laitetaan veneluiska kunnan uusrikkaita mökkiläisiä varten. Kunnan myöntämällä pienellä rahalla olisi saatu 100 000 rahaa maksava hanke toteutetuksi. Sitä ei kerrottu minulle, se oli sisäpiiritietoa muille asianosaisille. Etenin laillisessa järjestyksessä, lähetin edustajan valmistavaan tiekunnankokoukseen. Kolmen kopla oli halventanut edustajan ja minun asian läpihuutojuttuna. Veneluiska rakennetaan. Tuli tietoimitus, jakajan kättä käyttävä vaihtoi puolta tuomarinrooliin. Ukot nauroivat katketakseen ja enemmistöpäätös teki minusta maksumiehen. He ottavat rannan tiekunnan käyttöön. 

Seuraavana keväänä asia eteni, lähetin nuoret edustajat paikalle pitämään kiinni perintöosuudestaan ja asia raukesi. Tiekunta ei omista rantaa eikä heillä ole lupa ottaa toisten omaa. Kuitenkin tien parannuksen yhteydessä hiekkaa oli levitetty rannan suuntaisesti, vaikka tiensuuntaisesti on levennys "puiden varastointipaikkana". Talvella iso rekka oli vaikeuksissa, kun piti kääntyä ympäri rannassa. Se oli pelastusoperaatioharjoitus tuleville suunnitelmille.

Kysyin tiekokouksessa: onko kunta myynyt rantansa niin tarkaan, että pitää ottaa Vihtaniemellä yli 100 vuotta suvunhallussa ollut ranta kunnan uusrikkaille mökkiläisille viihde- ja vapaa-ajan keskusta varten?

- Maaoikeushan sen viimekädessä päättää. Oli lahjotun virkamiehen tokaisu, jonka tulkitsin, että maaoikeus on lahjottavissa kunnan eduksi. Tähän samaan asiaan liittyy valitus jätemaksusta hallinto-oikeuteen. Yritys oli hyvä saada meidät rahoittamaan Tiekimpan jätekeräystä. Siitä sain kuitenkin vapauttavan päätöksen. 

 Kukaan maaomistaja ei antanut rantaansa tiekunnan EU -rahoitteiselle hankkeelle ja muutkin suunnitelmat taitavat olla jäissä. Kaikki lomakiinteistöt ovat omalla rannalla ja itse käytän järvimatkaa kirkonkylästä omaan rantaan.

Kaikki tämä erimielisyys on ollut este käyttää omaa perintöosaa kertaakaan 12 vuoteen. 

Jospa eiliset tuomiot rahan jakamisesta toisivat selkeyttä Tiekarttaan Länsirannalla. Eu ja €uro saavat kuntalaisten kasvoja. Kaikkea riistoa ja ryöstöä ei voi tehdä kasvottoman julman jumalan silmien alla.   

Radiopsykiatrini sanoo, mikä meidät tekee hulluksi. 

Näyttötutkintomestarille kelpasi sarjakuvaintuitiot YEAT:n näyttökansioon, kun hankin yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen. 

Taustalla kunnan varastotalo, kunnan edustaja esittelee Vihtaniemen tietä mökkitontin ostajalle. Tämä kuva kertoo lehmäkaupoista 1990-luvulla enkä tullut hulluksi. Ei riitänyt kunnalle, että hoidin vanhempani hautaan ja hoidin kaikki asiat loppuun asti. Olisi pitänyt tehdä kunnan kanssa ennakkosopimus; Isä maksaa kunnalle hoidon hinnan minun tekemästä työstä ja isän kuoltua kunta saa kaikki maat rantoineen minun sitä vastustamatta. (Juudaksen evankeliumi ennakkosopimus kavaltamisesta)

Tätä en kuitenkaan voinut tehdä toisten osakkaitten puolesta ja minun osa on nyt riitelyn kohteena. Se ei kuitenkaan tee minua hulluksi, mutta maanpakoon on ollut lähdettävä.

Intiaanit pakotettiin muuttamaan reservaatteihin Amerikassa. Meillä tehdään kuntauudistus sijoittajien eduksi, sillä kukaa ei enää tule elämään työtä tehdäkseen. Tähän ahneuden aika on johtanut.       

Ei kommentteja: