keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Kaksipiippuinen juttu

"Täältä tullaan elämä." "Mikä tuo on?"
"Maailma tahtoo vielä viisi minuuttia."

"Joka kolmas yrittäjä on sukupolvenvaihdos-tilanteessa lähimmän 10 vuoden aikana. Sekä yrittäjän että yhteiskunnan kannalta on tärkeää, että sukupolven- ja omistajanvaihdoksissa onnistutaan. Yrittäjän kannalta katsottuna kysymys on hänen elämäntyönsä realisoinnista. Vaikein kysymys on usein sopivan ja osaavan jatkajan löytäminen.
Uudistetut yrittäjätutkinnot voivat helpottaa sukupolvenvaihdostilannetta. Esimerkiksi perheenjäsen tai yrityksen työntekijä voi kouluttautua juuri sinun yrityksesi vastaanottamiseen hyvissä ajoin ennen vaihdostilannetta. Etu on siinä, että valmentautuminen tapahtuu siinä yrityksessä, jonka ohjaksiin valmennettava aikanaan astuu.
Sukupolvenvaihdostilanteeseen voi liittyä myös tarve kehittää yritystäsi jonkin toiminnon osalta. Yrittäjätutkinnot sopivat hyvin myös näihin tilanteisiin." YEAT

Voimalassa keskusteltiin Kom -teatterin sukupolvenvaihdoksesta. Itse vaihdos on tuttu isältä pojalle. Siinäpä pulma kuka mitäkin ymmärtää sukupolvenvaihdoksella. Minulla on omakohtainen prosessi vielä vaiheessa. Isästäni tuli kuoltuansa miljonääri.
Kirjoitin hänelle kirjeen tuonilmasiin, enhän tiennyt sitä hänen eläessään. Minä olen Euroopan omistaja. Siltä osin tuntea itsensä miljonääriksi. Miljonääri olen monessa suhteessa, ystävyydessäkin. Kuka ei ole halunnut sitä olla, saa mennä menojaan. Kauttakulkijoita on ollut ja joku tullut elävältä haudatuksi eroottiseen hautausmaahan. Ei kummittele enää zombina, onhan hän jo kuollut. Sai ristin alle kuolinilmoituksen omaistensa toimesta. Kukin saa ansionsa mukaan.

Tarvittiin halkomistoimitus lahjakirjaosuuksien erottamiseksi omiksi huvilatonteiksi. Jakajan käsi oli antelias mökkiläisille. Kaikki meni amerikkalaisen mallin mukaan. Metsäinsinöörille esittelin jäljelle jääneen kantatilan, joka muodosti verotusyhtymän. Hän vielä lisäsi.
- On hyvä, kun et ruvennut riitelemään sisarusten kanssa. Oikeutta olisi käyty niin kauan kuin olisi ollut katetta eikä sen selvempää olisi tullut. Näin viisaita puhui Vuokko, ensimmäinen nainen metsäalan ammattilainen. Hän auttoi minua alkuun yhtymän asioidenhoidossa. Kunta virkamiestensä kautta on ollut kaikkia minun hankkeitani vastaan. Omaa osuuttani olen puolustanut, mutta lahjottuja enemmistöpäätöksiä en pystynyt muuttamaan. Pohjois-Savon maakuntajärvi, Juojärvi, on siirtynyt yksityisomistukseen!!!!


Vitas&Viver - Once More

Minä teen sukupolvenvaihdosta, kunta puuhaa sukupuolenvaihdosta. Kovin inhimillistä; vanhasta lapsuuskodista tuli sillä kertaa lomakiinteistö, vapaa-ajan asunto. Tämä pitää minun perustella pohjamutia myöten. Sukupolvenvaihdoksen vaikeudesta jatkoivat keskustelua Voimalassa Matti Vanhanen ja Ilkka Herlin. Esittivät huolensa, kun jatkajia ei ole ja jäljellä olevat yritykset ovat sukupolvenvaihdoksen edessä. 
- Perheessä ja yrityksessä eivät päde samat pelisäännöt, sanoo Herlin. Vanhanen luopui pääminsterin salkusta, perheestä ja lopetti suhteet tekstiviestillä. Haki ja sai oikeutta valittamalla käräjäoikeuden päätöksestä ylemmäksi. Näinkö meillä edetään sukupolvenvaihdoksissa viihde- ja vapaa-aikana?


Sotakirveet käyn hautaamassa Voitonpäivänä Moskovan Punaisella Torilla. Ei riittänyt meidän perheestä sedän tappaminen, isän sotaretki eikä suuren perheen elättäminen luontaistaloudessa ilman mukavuuksia tiettömän taipaleen takana. Vanhempien kotona hoitaminen ei sovi tämän päivän kuntalaisten pirtaan. Venäläinen kirjailija ryhtyy kuolleitten sielujen metsästäjäksi. Mitään uutta ei ole auringon alla. Sitähän tekevät amerikkalaiset intiaaneille, meillä uusrikkaat sijoittajat alkuperäisille suomalaisille. 

Lähden viihteelle kauas. Tulen yksin enkä vaivaa sukulaisia poikkeamalla heidän luonaan. Sinnepähän jäätte kiehumaan omassa liemessä, kun Puljonki Oy keittelee kastikepohjia tuoreista raaka-aineista ravintoloille.  Tulee julkisuuteen rasvojen viemäriin kaatamisesta. Se on kielto maahanmuuttajille. Kissanhiekan  loppusijoituspaikka ei ole viemärissä. 
- Kun ylhäältä kysytään niin ylhäältä vastataan, sanoi ulosottomies, nousi seisomaan ja paukutteli henkseleitään. Pistetään lihoiksi, ja puetaan ukoille hameet päälle omaishoidonoopperassa.

Saatan poistaa tekstin palattuani, mutta sisältö jää elämään. En tarvitse kirjureiden enkä tulkkien palveluja enkä ota vastuuta heidän ajatuksistaan omaneduntavoittelussa.

Ei kommentteja: