maanantai 13. joulukuuta 2010

Enhän minä rääkkääkkää

- Elä tule meitä opettamaan eläkä riäkkee kuntoo ommaishoitamisella! 
- Enhän minä riäkkeekkää. Tehän saitte mielihyvää omista teoistanne ja opitte itse.
Pää on tullut vetäjän käteen kunnissa. Miten tästä jatketaan. Silloin vielä kunnanjohtajille oli kierrätyspaikkoja haettavaksi.
Mistä lie Rääkkylä saanut nimensä, mutta Tänään näin sain lukea Rääkkylän ottaneen omaan hoitoonsa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen. Onnittelen terveen järjen käytöstä!

Tällä päivämäärällä sanoudun lopullisesti irti tietoyhteiskuntataitojen viemisestä kaikelle kansalle. Koulutuskonserni markkinoi ammattitutkintojaan otsikolla "Leipää ja sirkushuveja". Kaikki on muuttunut viihteeksi toisten kustannuksella. Muistuttaa Leninin testamentin toteutumista vankileireillä.

Ei ollut hääppöstä tehdä yhteistyötä Tuusniemen kunnan kanssa muualta tulleiden viranhaltijoiden kauttakulkumatkalla. Meillä ei ollut yhteistä kieltä. Omaishoidonkieli ei ole vieläkään oikein tulkittu lailla eikä asetuksilla. 10 vuotta hoidettava kesti kotonaan ja toiset 10 vuotta minua on koulutettu projekteissa enkä ole tullut hullua hurskaammaksi kielisukulaisten kanssa. 
Onko vika meidän äidinkielessä, kun sitä puhuvia voi vain ymmärtää tunneäidinkielellä? Tänä päivänä on terroriteko mahdollinen meidän lintukodossa, sillä sitä saa mitä tilaa. Pääsee maksumieheksi Kreikalle, Irlannille, Portugalille ja tuleville kriisivaltioille samoin kuin ollaan umpikujassa kriisikunnissa. Kaikesta siirretään vastuu alkuperäiselle asukkaalle kuulijana, joka on loppujen lopuksi maksaja työttömänä, sairaana, eläkeläisenä. Tulee jätevesilakeja, yhteyskatkoksia ja palvelujen lakkauttamista. Sijoittajat etsivät viimeisetkin lesket ropoineen voitontavoittelussaan.

Epävirallisille organisaatioille on sosiaalinen tilaus. On helppo äänestää jaloillaan yksin, kun ei tarvitse etsiä palkanmaksajaa. Keisari on alasti ja sitä rajaa hipoo monet juhlavieraat. Haluavat enemmän paljastaa  kuin peittää. Helppo-Heikki sanoi näyttävänsä, vaikka ei ollut lupa näyttää. Samaa sanon roskapostista, jota en ole tilannut. Sitä tulee kuitenkin kuin postia pappi Jaakopille sähköisesti ja tuutin täydeltä Itellan jakamana.

Ei kommentteja: