Miksi ruisleipä?
Se on terveellistä.
”90-luvulla suomalainen
pitkäaikainen ruistutkimus ja rukiin terveysvaikutukset nousivat
maailmanmaineeseen. Koko mylly- ja leipomoteollisuus teki sen eteen
ansiokasta yhteistyötä tutkimuslaitosten kanssa.”
Ruis on kotimainen raaka-aine.
”Parhaimmillaan ja yksinkertaisimmillaan ruisleivässäni raaka-aineina ovat vain vesi, juuri, ruisjauho ja suola.”
Sillä on pitkät juuret historiassamme.
”Suhteeni ruisleipään on elävä ja monista kerrostumista koostuva.”
Se elää ja uudistuu koko ajan.
”Itselleni siinä kiehtovinta on leipäjuuri ja sen ainutlaatuisuus koko maailman ruoka kentässä.”
Kansallisruoka -äänestys on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa.
Olen surullinen, kun ruisleipä ei kuulu enää syötävän hyviin leipiin. Ihmiset muuttuvat sataan vuoteen sairastumalla allergioihin. Viimeisin on keliakia löydös, ettei kotimainen vilja kuulu syötävän hyviin, vaan aiheutta tulehdustilan suolistossa. Olen ottanut sen vakavasti noudattamalla gluteenitonta ruokavaliota.
Sairaalassa jäin maitolasin ja mehukeiton varaan, kun keittiöllä ei ollut mitään gluteenitonta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti