maanantai 9. marraskuuta 2015

Suvussa kulkeva painoarvo

Viikon puheenaiheet
Viikon puheenaiheet, vko 46
by Värtsi • 9.11.2015 • 0 Comments
 

Sana on vapaa.

Kari haluaa huolellista valmistelua sotelle - Skinnari painottaa maakunnan asemaa (7.11.2015 23:01)

Aamun ajatus
Tietäminen ilman tekemistä on
kuin kyntäminen ilman kylvämistä.


Verkkolehti Värtsi on tabula rasa. Kukaan ei ole ollut vielä kirjoitustuulella. Odotan mitä kommentoijilla on sydämellä  iltaan mennessä.
Omissa muistoissa on isän 109. syntymäpäivä tänään. 90. kynttilä kakkuun sytytettiin Viitakossa koko suvun läsnäollessa. Harri oli poissa rauhanturvatehtävissä Libanonissa ja Markku työesteiden takia. Lastenlapsia jo kolme ja tämän hetkistä tilannetta en tiedäkään. Kynttilämeri tarvitsi palokunnan paikalle estämään tulipaloa. Se oli harjoitus kolmen vuoden kuluttua tapahtuvaa lopullista muistokynttilän sytyttämistä varten. Sitä roihua ei VPK sammuta, tarvitaan järeämmät  toimenpiteet sotatilan välirauhaan. Isä tiesi mitä oli tulossa, kun hänestä aika jättää. Kun pentulauma korotti ääntä toisiaan kasvattaessa, isä kysyi.
- Mikä perinnönjako siellä on? Vuosien kuluttua muistutin isää. 
- Nyt on se perinnönjako.

Politiikassa edustaa poika tämän päivän soteratkaisuja. Saatiin aikaan vanhusten palvelukeskus yli 17 500 eläkeläisen käyttöön. Kaupunki myi työni 10% alennuksella lahtelaisille. Kansanedustajan äiti pisti paremmaksi. Hän halusi ohittaa jonon ja totesi. - Sehän on sosiaalinen hieroja, kun hieroo halvalla. Kansanedustaja pisti paremmaksi.
- Hieroja on kuin katuhuora, on hierottava "kuka kysyy, kuka maksaa" -periaatteella. 

Isä Juntunen oli kuollut ja sielläkin oli sukupolvenvaihdos. Kansanedustaja ajoi yhteiskunnan etua esittämällä hierontaa Kela-korvauksen piiriin. Hänen lääkäriystävänsä havitteli rahasampoa itselleen ja samalla kohottaisi hierojien tiedontasoa vaatimalla hierontasanastoa latinaksi. Hänen näkemyksensä oli tehdä hierojista lääkärilähetteen kääntäjiä asiakkaille suomeksi.

SDP:n Ville Skinnari: Sote-tilanne on nyt aivan liian sekava (9.11.2015 15:29)
Pojasta ei polvi parantunut eikä ajatukset tulleet sotesta sen selvemmiksi. Tunnistan oman priorisoinnin jonottamatta päivystykseen, kun ennen etelän matkaa oli käytävä lääkärissä. Äänestäjät ymmärsivät yskän katsoessaan etuilijan menoa odottamatta.

Ketuille meni koulutuksen ajallinen ja tiedollinen lisääminen. Siitä on kokemusta Katujätkä-projektissa. Nuori koulutettu hieroja sai tilaisuuden jakaa työhuoneen kanssani ja harjoitella oikeilla asiakkailla tulevaa yrittäjyyttä.
Kun kuntoutustuki jatkui, ei harjoittelu enää kiinnostanut. Konsultin kuullen kysyin.
- Mitä mieltä olet saamastasi tilaisuudesta? Hän vastasi silmää räpäyttämättä.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään.

Sisso. Olin hieronut hänen asiakkaansa harjoittelijan hinnalla. Ilmoitin projektivastaavalle, että minua oli vedätetty. Hän kehoitti pyytämään avaimet pois ja toivottamaan hyvää jatkoa. Harjoittelija pyysi antamaan työtodistuksen tekemättömästä työstä. Hän otti netistä pohjan ja minä sen allekirjoittaisin. 

Suomen taloustilanne on vaikea. Tietämistä esittää kaikki tahot, mutta kukaan ei ryhtyisi kyntämisen jälkeen kylvämään.

Maailman paras isä
Kuvahaun tulos haulle taavetti laatta


 Isät veljet verellään
vihki sinut viiriksi
vapaan maan.

Ei kommentteja: