maanantai 23. marraskuuta 2015

Arvostus on kadonnut

Aamun ajatus
Mieluummin haluaisin pystyä
arvostamaan asioita, joita en
voi saada, kuin omistaa asioita,
joita en pysty arvostamaan..
-Elbert Hubbard


Vanha vista käyttäytyy omituisesti. Näyttöruutu värisee kuin vanha tv lumisateessa. Kaikkein kiusallisinta on taustan puna/valko pystyraidoitus. Näinkö kaikki vanhenee ennen lopullista sammumista?

Omaishoitoaikana en välittänyt kehoituksista katsoa www-sivuilta, mitä siellä kirjoitetaan. Jouduin tilanteeseen, jossa pienestä omaishoidontuesta lohkaistiin suuri pala minun työpäivien palkasta, kun isä kävi tarkkailussa yön yli sairaalassa. Sosiaalijohtaja oli informoinut ilmoitusvelvollisuudesta, ettei omaishoidontukea makseta väärin perustein. Kysyin pidätyksen syytä johtajalta.
- Se on tietokonevirhe, hän vastasi.
- Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä, arvelin virheen syyksi.

Toivossa on hyvä elää, että jonakin päivänä elämäni ykkösasia olisi omistuksessani. Se on pankin määrittelemä kesämökkipläntti Juojärven rannalla. Ollut siellä jo vuodesta 1900 lähtien. Siellä syntyi isäni ja naapurissa äiti. Sieltä haettiin setäni pyssyjen kanssa vankilaan. Hän oli vaatturinopin käynyt, torpparin poika. Kävi nuorten riennossa työväentalolla.

SF tallensi mustavalkoisia elokuvia tuolta ajalta. Pienet piirit viettivät kesälomia huviloissa puhuen hoono suomi ja käyttäytyen omituisesti.launtaiaamuna palautti minut aikaan, jolloin tulevaisuuden tutkimus oli hyvässä vauhdissa. KKN:n keskustelupalstalla käytiin vilkasta keskustelua kulttuurista. Tangomarkkinat olivat kuninkaallinen tapahtuma. Kustantajan mielestä se on kulttuuria, mutta ei sivistystä. Verkkoneloset loppui ja Värtsi jatkaa uuden toimittajan voimin. 

Suomalainen kulttuuri – Wikipedia ja Sivistys – Wikipedia
jakaa kansaa rasistisesti kahtia. Siihen on vatuloitu laki rajaksi, joka määrittää yläikärajan ja työhistorian. 
Arto Nyberg su 22.11.2015 
Suorassa lähetyksessä haastateltavina Somalian presidentiksi pyrkivä, terveystieteiden maisteri Fadumo Dayib, uutta musiikkia julkaiseva J. Karjalainen sekä tuore bikini fitnessin maailmanmestari Sofia Ruusila-Nousiainen. 

Siinäpä viikonlopun antamaa ajattelun aihetta sovellettuna meiltä muualle.  

Ei kommentteja: