keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lokakuun 1. päivä, 2014

Lahden pääterveysasemalle uusi palvelunumero (30.9.2014 10:15) 
Lahden pääterveysasemalle uusi palvelunumero
Päijät-Häme

Pääterveysasemalle tulee uusi palvelunumero, kertoo Lahden kaupunki. Lahden pääterveysaseman asiakkaat saavat oman Terveysneuvon puhelinnumeron 1. lokakuuta alkaen. Uusi numero 03 4108 9425 palvelee arkisin kello 7.30-16.00. Terveysneuvon entinen numero palvelee tämän jälkeen lähiklinikoiden asiakkaita.
Uuteen puhelinnumeroon vastaavat pääsääntöisesti pääterveysaseman hoitajat. Muutos tähtää asiakkaiden yksilöllisempään palveluun.
Kun hoitajat vähitellen oppivat tuntemaan asiakkaat, osa asioista voidaan kaupungin mukaan hoitaa jo puhelimessa. Harkinnan mukaan asiakkaalle voidaan antaa myös omahoitajan suora numero.
Kolme viikkoa sitten oli INR hoitotasolla toisen kerran heinäkuussa aloitetun lääkityksen jälkeen. Tänä aamuna menin kaupunginsairaalan laboratorioon, otin vuoronumeron ja odotin ilmoitetun tunnin. Nyt olen odottanut soittoa verikokeen tuloksesta, mitä näyte kertoo. Tänään ei soiteta enkä tiedä, mitä uusi numero vaikuttaa. Soitetaanko sieltä, olenko vielä pääterveysaseman asiakas vai asioinko lähiklinikkan kanssa ja otan yhteyttä itse. 

Maakunnassa ja Hollolassa ristivetoa sote-suuntautumisesta (30.9.2014 9:41)

Diakoniasäätiö valitti vanhusten palveluasumisen hankinnasta (1.10.2014 9:03)

76 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)   
1938: Kansainliitto kielsi yksimielisesti ”siviiliväestön tahallisen pommittamisen”. 

Kansainliiton yksimielistä kieltoa "siviiliväestön tahallisesta pommittamisesta" rikotaan joka päivä. Se on muuttunut käskyksi siviiliväestön kurittamisesta. Vaikka ei olla sodassa, täytyy aina valittaa tehdystä päätöksestä. Valitukset ovat ruuhkautuneet ja päätöksen odottaja roikkuu löyhässä hirressä.

Mummot ovat ihmiskunnan pelastajia.30 

Aamun Ajatus
Ellet näe valoa tunnelin päässä,
saatat katsoa väärään suuntaan. 


Valoa ei ole näkynyt tunnelin päässä sen jälkeen kun saavuin paluumuuttajana syntymäkuntaani. Kaikki oli takaperoista. Yksi ihminen ei muuta katsomissuuntaa kuin omalta kohdaltaan. On katsottava eteenpäin kokemuksen ankaralla opetuksella. Kaikki oppitunnit pidettiin etukäteen enkä voinut yhtyä niihin. 
- Minä tulen, lupasin isälle syksyllä 1990. Vanhempani olivat vanhuuttaan ja sairauttaan ratkaisujen edessä. Kuinka tästä eteenpäin? 

Nuoret ministerit sekoittivat kaikki suunnat kuntauudistuksella ja sote-palveluilla. Kaikki on jäänyt levälleen, kun valoa tunnelissa ei näkynyt silloin ja jokainen katsoo omaan Eu -suuntaansa. Tervemenoa! 
Viivyin paikallani tarvittavan ajan ja sitten oli aika vaihtaa maisemaa. Mikään ei ole paremmin eikä huonommin täälläkään. Kapteenina katson horisonttiin ja myrsky on alkava.
Silmälääkäri toi klinikkansa autossa Tuusniemelle. Oli aika käydä tarkastuksessa, kun aikalaiset muistivat minut tavallaan.

- Sinä olit pentuna kierosilmäinen rääpäle.
- Silloin oli muuta tekemistä, totesi lääkäri.
Sota-aikana syntyneen kohtalo oli jäädä hoitamatta.
- Sinä olit pentuna kova suuttumaan. Olin unohtanut Sinikan järjestelyt alakoulussa luokkakuvaan, hän kantoi jotakin syntymäkaunaansa minua kohtaan eikä päässyt siitä yli. Ei onnistunut minua työllistämään vammaisten työkokeiluun toimintakeskuksen pesulassa. Tulin omaishoitajaksi ja olin sitä loppuun asti.

Paremmin ei ollut Lahdessa. Osoitteenmuutos sai aikaan kurssitarjonnan Sopeutumisvalmennuskeskukseen. Näin asiakas tänä päivänä otetaan haavilla kiinni. En tullut sopeutettavaksi, vaan jatkoin omaa työtäni eläkeikään asti. Nyt sopeutetaan minua psykiatriseen hoitoon, mutta vielä olen väistänyt haavin heiluttajat.

Otsikot ovat samaa vanhaa sote-suuntautumisesta ja pääterveysaseman asiakkuudesta. Jatkohoito kesällisen laakin jälkeen pääterveysasemalla, mutta ilman lääkäriä. On otettava käyttöön vanhat konstit, jotka ovat parempia kuin pussillinen uusia.  

Kun taudit ja parantaminen tuottavat niin paljon päänvaivaa on turvauduttava taiteen loogiseen kaareen.

Tahdon! Tahdon! I do! I do! musikaalin haastatteluja

Tytönhupakosta päivään jolloin on edessä muutto "palvelutaloon". Elämä rullaa, jos ei asetella kalikoita rattaisiin.

Ei kommentteja: