tiistai 1. tammikuuta 2013

Presidentin puhe 1.1.2013

Uudenvuodenpuhe kokonaisuudessaan

Kirkkovuotta on kulunut jo kuukausi adventista uudenvuodenpäivään. Tiistai 1.1.2013 aloittaa  uuden vuoden omilla kalenterimerkinnöillään. Elän kirkkovuotta kerrattuani sen sisällön uudenvuodenaattoon näkyvästi. Kirkkovuosikalenteri löytyy netistä.

Suomen kansan kalenteri pitää meidän aikamme järjestyksessä. Joillakin on vain taipumus ehtiä enemmän kuin päivässä on tunteja ja viikossa päiviä. SINUN JOULUSI meni kiireiden kertaamiseen kuluneena vuotena enkä koskaan ole viettänyt sen jälkeen joulua perinteisellä tavalla. Digiaikaan siirtymisen jälkeen en ole osallistunut jouluaamun jumalanpalvelukseen. Muilta osin jouluajassa on oma järjestyksensä tehdä asioita, joihin kiireisillä ei ole aikaa. Jouluajan mentyä ohi pääsemme nauttimaan reikäleivistä ja härkäviikoista. Eduskuntakin tulee joululomalta helmikuussa ahertamaan uusien ja entisten ongelmien parissa.


Suomen siistinä pitäminen vaatii oman kalenterin ohjeineen. Jätteet on lajiteltava helpottamaan loppukäsittelyä. Takasiko se 95 -vuotiaan Suomi-neidon hyvinvointivaltioksi. Autioituvasta maaseudusta tuli uhka Itämeren  pilaantumiselle. Meillä on menossa maareformi kuin Virossa. Maaomaisuutta ollaan ottamassa välikäsien kautta sijoittajille. He eivät tule tekemään työtä elääkseen vaan ahneuttaan rikastuakseen. Jätemaksun määräysperusteita ei opetettu minulle lakikirjan irtolehdillä. On vain pakkoliittäminen tiekimppaan jätemaksunmaksajana ja lomakiinteistön omistajana. Se on Puhdistusta alkuperäisistä asukkaista.


"Ehdottomasti musta, sillä valkoinen mies ei kanna." Sen sai kuulla huoltomies tarjotessaan kantajaa hissirikon ajaksi. Värillä oli väliä hänelle ja minulle eri syistä kuitenkin.
Der Glaube ist etwas Einfaches - für einen Unwissenden, der weder lesen noch schreiben kann, wie für einen Hochgebildeten.
Kalenteri 2013 omilla voimauttavilla valokuvilla on viimeinen voimauttavista kalentereista. Ensimmäinen on ruman ankanpoikasen Ankkakalenteri. 
Perästä kuuluu, sanoi torventekijä. Jotakin kirjoittaakseni menneestä ja tulevasta.

Ei kommentteja: