lauantai 4. kesäkuuta 2016

Aamun ajatuksista päivän mietelauseisiin 4.6.2016

Päivän mietelause
Mikkeliläisen, 12 laudaturia ylioppilaskirjoituksissa kirjoittaneen, Vikke Elfvingin ajatuksia. Otteet ovat Ylen uutisista ja Helsingin Sanomista.

Henkilöhistoria ajoittuu vuoden 1941 punaisen heinäkuun päivän ja puolustusvoimien lippujuhlan väliin 4.6.1992. Liputan äidin muistoksi hänen kuolinpäivänään voittajien kunniaksi.

Omista lähtökohdista Vihtaniemen ensimmäisenä ja viimeisenä ylioppilaana vm 1961 olen ollut sitä todistusten hyväksyvällä arvosanalla. Medborgaret ovat olleet toista mieltä joka asiassa kateuttaan ja näennäistä paremmuuttaan, millä askelmalla sitten istuvatkin hierarkian portailla.

Heille riittää huoneentauluksi "Hauki on kala" kaunokirjoitetulla tekstillä. Suomi nousuun on tarkoittanut rikkaiden rikastumista köyhien köyhtymisellä. 
- Kyllä ne ovat viisaita, kuulen isän toteamuksen vääryydellä oman edun hyödyksi pelaamisesta. Se oli yleisesti hyväksytty tapa tähän päivään asti. Nyt on tullut pää vetäjän käteen.

Kuinka kauan oman linjansa loppuun katsoneet voivat loikata EU:n leipiin vieden mukanaan naisensa, jonka erityisavustajaksi vaimokin työllistyy. Minulla on unelma. Sekin torpattiin saatesanoin. Jäi parempiakin kirjoituksia julkaisematta. 

Vielä ei ole päivän mietelause kuunneltavissa, mutta monta muuta unelmaa on toteutunut.  

Rakkaudesta puutarhaan
Tiistaisin klo 19.00, Yle TV1 - Yle Areena 30 pv
Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa. Rakkaudesta puutarhaan -sarjassa Alan ja hänen ammattilaisensa, viherpeukalot David Domoney, Katie Rushworth ja Frances Tophill kunnostavat puutarhoja perustuksia myöten. Muutamassa päivässä puutarha kokee huikean muodonmuutoksen. Tuotanto: All3Media International, Britannia, 2014.

Rakkaudesta puutarhaan
Istuta tänään omenapuu, vaikka maailma tuhoutuisi huomenna. 
-Martin Luther King
Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa.

Katsomalla sarjaa olen voinut hetkeksi unohtaa KIKYt ja muut työn alla olevat vaikeat asiat. Uskon jostakin löytyvän Alan tai joku puutarhuri avuksi, kun on aika istuttaa omenapuu.
   

Ei kommentteja: