sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Tummat pilvet ja hopeareunukset


Miltä elämä näyttää ja tuntuu, kun nainen täytää 50 ja 60 vuotta? Niitä tuntemuksia valaisevat vuonna 1964 syntynyt kirjailija Sirpa Kähkönen ja vuonna 1954 syntynyt näyttelijä Seija Pitkänen. Sirpa Kähkönen järjesti hauskat diskosyntymäpäivät Helsingin Suvilahdessa. Perheellä ja ystävillä onkin suuri merkitys kirjailijan yksinäisessä ammatissa. Kirjoittamisesta hän toteaa, että "vuodet ovat tuoneet varmuutta ja ne ovat antaneet myös syvyyttä asioiden käsittelyyn. Nyt saan nauttia niistä hedelmistä, joita eletty elämä on minussa kypsyttänyt."

Seija Pitkänen katsoo peiliin Kuopion kaupunginteatterin pukuhuoneessa ja tuumaa, että "perusluottamus omaan osaamiseen on iän myötä lisääntynyt. Työssäni tärkeintä on vuorovaikutus yleisön kanssa ja jatkan niin kauan kuin pysyn virkeänä ja aistit avoinna. Perhe ja pitkäaikaiset ystävät luovat perusturvan ja vastapainon intensiiviselle teatterityölle."
Toteutus: Pirkko Pelkonen, Ossi Wallius, Hanna-Helena Kinnunen ja Hannu Karisto.


Eino Leino (1878-1926) oli tuottelias kirjailija, jolla oli kaksi vahvaa addiktiota: kirjoittaminen ja juominen. 48-vuotiaana kuolleen Leinon elämään mahtuu värikkäitä käänteitä, mutkikkaita naissuhteita, taiteen paloa ja aatteen hurmaa. Leinosta on kirjoitettu paljon ja useampi elämäkertakin. Tänä keväänä ilmestyi uusin elämäkerta Leinosta. Panu Rajala tarttui empien pyydettyyn aiheeseen, mutta innostui ja onnistui löytämään jotain uuttakin paljon tutkitusta Eino Leinosta. Kirjakerhossa Panu Rajala kertoo Leino-löydöistään. Toimittajana Anna-Liisa Haavikko. 

Ei kommentteja: