lauantai 29. huhtikuuta 2017

Aika kertaa muistot

Kuusi kuvaa
Frantsilan luomuyrttitilan perustaja Virpi Raipala-Cormier on panostanut jo 35 vuotta sitten asioihin, jotka ovat tänä päivänä pinnalla. hänelle tärkeitä asioita ovat villiyrttien keräily, kasvisruoka, luomu- ja lähiruoka, meditaatio, jooga ja hyvä olo. Frantsilassa on osattu kotikonsteihin liittyviä hoitoniksejä jo sukupolvien ajan. Virpi Raipala-Cormier kertoo elämänsä tärkeistä hetkistä ohjelmassa Kuusi kuvaa. Sen on toimittanut Rita Trötschkes.

Villiyrttien keräily, kasvisruoka, luomu- ja lähiruoka, meditaatio, jooga ja hyvä olo - siinä tämän päivän trendiasioita, joihin Frantsilan luomuyrttitilan perustaja Virpi Raipala-Cormier panosti jo 35 sitten - ja panostaa edelleen. Hän on ollut tiennäyttäjä.
- Silloin kun aikoinaan siirryin kasvissyöjäksi, ravintolasta oli tosi vaikea saada muuta kasvisruokaa kuin perunaa ja pakastevihanneksia, mutta maailma on mennyt eteenpäin. Nykyään ravintolasta saa herkullista kasvisruokaa ja jopa villivihanneksia.
Hämeenkyrön sydänmailla on Virpi Raipala-Cormierin suvun kotitila, jonka yrttipeltoja hän on viljellyt miehensä James Cormierin kanssa jo 35 vuotta. Frantsila on tuttu niille, jotka haluavat käyttää esimerkiksi luonnonmukaisia hoitoja, itsehoitotuotteita tai tutustua suomalaisiin yrtteihin.
Frantsilan sukutalon edessä on perinnepiha, jossa kasvaa suopayrttejä, ukonkelloja, sireenejä, ikivanhoja omenapuita sekä suomalaisia ruusulajikkeita. Matkatuliainen on kaunopunahattu, jonka Virpi toi miehensä kanssa maailmalta viljelytarkoitukseen.
Suomen kansan ykköskasvi on siankärsämö, joka on myös Virpi Raipala-Cormierin suosikki. Se on hyvin vanha rohdos- ja maustekasvi, jota Frantsila viljelee kokonaisena peltona.
Virpi Raipala-Cormier on Frantsilan monitaituri. Hän on koulutukseltaan agronomi, yrttiasiantuntija ja shiatsuterapeutti, mutta ennen kaikkea hän on terveyden kokonaisvaltainen hoitaja. Hän on itse oiva esimerkki terveellisistä elämäntavoista. 
- Hartain toiveeni on, että suomalaiset löytäisivät uudelleen juurensa, arvostaisivat suomalaista lähiruokaa, ja että ihmiset hoitaisivat itseään mahdollisimman luonnollisin konstein.
Virpi Raipala-Cormier opettaa kasvilääkintää ja yrttitietoutta reilun kahden vuoden kurssilla fytoterapeutiksi valmistuville opiskelijoille, hän osallistuu itse viljelmien hoitoon vuodenkierron eri vaiheissa sekä vastaa Frantsilan tuotekehityksestä. Hän rakastaa kevättä, jolloin luonto herää eloon.  Toimittajana on Rita Trötschkes

Lähetykset

Ei kommentteja: