perjantai 6. tammikuuta 2017

Kolmen kuninkaan päivä

Radio 1:n erikoislähetykset: Kauneimmat joululaulut vielä kerran
Maasalo (sov. Hyytinen): Joulun kellot Jorma Hynninen ja Helsinki Brass Quartet).
Collan (sov. Hjelt): Sylvian joululaulu (Karita Mattila, sopraano, ja Turun filharmoninen ork./Pertti Pekkanen)
Kansansäv. (sov. Linkola): Heinillä härkien kaukalon (YL/Matti Hyökki).
Gruber: Jouluyö, juhlayö (Espoon musiikkiopiston Uni- ja Sekamelskakuorot/Sanna Valvanne sekä RSO/Atso Almila).
Sibelius: En etsi valtaa, loistoa (Tom Krause, baritoni, ja Pentti Savolainen, urut).
Sibelius: On hanget korkeat, nietokset (Lilli Paasikivi ja Ilmo Ranta).
Turunen (sov. I. Kuusisto): Me käymme joulun viettohon (Laulupuu-kuoro ja Sinfonia Lahti/Osmo

Kauneimmat joululaulut vielä kerran.
YLE Radio 1 09.05 - 09.55 2014
Adam: O helga natt (Jussi Björling ja Tukholman kuninkaallisen oopperan ork./Nils Grevillius). Gruber: Stille Nacht, heilige Nacht (Anne Sofie von Otter ja soitinyhtye). Kansansäv.: Heinillä härkien kaukalon (YL/Matti Hyökki). Kansansäv.: Oi sä riemuisa (Karita Mattila, Kalevi Kiviniemi ja Markku Krohnt). Kansansäv.: Süsser die Glocken nie klingen (Peter Schreier sekä Leipzigin Tuomas-kuoro ja Dresdenin valtionork./Hans-Joachim Rotzsch). Nordqvist: Jul, jul, strålande jul (Orphei Drängar/Cecilia Rydinger-Alin). Kaski: Mökit nukkuu lumiset (Tapiolan kuoro/Kari Ala-Pöllänen). Ranta: Taas kaikki kauniit muistot (Jorma Hynninen ja Ilkka Paananen). Maasalo: Joulun kellot (RKK/Timo Nuoranne sekä Ville Urponen). Sibelius: En etsi valtaa, loistoa (Lilli Paasikivi ja Jyväskylä Sinfonia/Ulf Söderblom). Sibelius: On hanget korkeat, nietokset (Kim Borg ja Arne Bertelsen). Tuntematon: Tuo armon valkokyyhky (Oulun Madetojan lukion kuoro/Markku Jounela). P.J. Hannikainen: Tuikkikaa, oi joulun tähtöset (Soile Isokoski ja Finlandia Sinfonietta/Ilkka Kuusisto). Tuntematon: Maa on niin kaunis (Lumen Valo).
 
Muusikko Jukka Kuoppamäki
Suomalaisena Ruotsissa 

Mitkä musiikkikappaleet ovat olleet Jukka Kuoppamäelle erityisen merkittäviä ja miten hän näkee uransa ja elämänsä Suomen rajojen ulkopuolella?
Toimittaja Soili Huokuna haastatteli Kuoppamäkeä Södertäljessä Ruotsissa joulukuun alussa Sveriges Radion ohjelmaan. Haastattelu lähetetään Radio 1:ssä osana sarjaa Suomalaisena Ruotsissa - vaikka Jukka Kuoppamäki onkin toki elänyt ulkosuomalaisena etenkin Saksassa.
Ohjelmassa kuullaan tarinoita elämänvalinnoista ja siitä, miten mm. hittisävellykset Sininen ja valkoinen sekä Satulinna ovat syntyneet.
 

Jakso 2: Vanhempainrakkaus

Ei kommentteja: