keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Suuret saappaat pienet askeleet

Aamun ajatus
Onnistuminen ei koskaan ole suuri askel,
joka otetaan tulevaisuudessa.
Se on pieni askel, joka otetaan nyt.
-Jonatan Martensson 


EU haluaa eroon kodinkoneiden ja elektroniikan kertakäyttökulttuurista – tilalle kestäviä, korjattavia ja kierrätettäviä laitteita (16.11.2016 6:13)

- Etkö sinä ymmärrä, kysyi taloyhtiön lähettämä digivalmiuksien tutkailija. Päijä-Viso oli kaapannut taloyhtiön rakentamalla kaapeliyhteydet ulkoseinään asti. Taloyhtiö ei ollut vielä budjetoinutkaan tehtäviä muutoksia. En ymmärtänyt kysyjää enkä verkkoympäristössä opiskelun vaikeutta, kun yhteyksiä ei ollut.

Lankapuhelimen kuuluvuus katosi. Tilalle hankin langattoman kotiluurin. Sitten radio lakkasi kuulumasta. Radioaalloille ei ollut tilaa. Muutossa vanha palvelija joutui kierrätykseen. Uudessa osoitteessakaan ei radio kuulunut perinteisesti. Kaapelin kautta uusi radio toimii moitteetomasti virittelemättä kuunneltavia kanavia kohdalleen.

Näin kävi hyvän radion, joka vielä olisi ollut käyttökelpoinen, mutta yhteyksissä on tungosta. Kodinkoneet ja elektroniikka on ohjelmoitu kestämään takuuajan yli ja sitten poksahtaa korjauskelvottomaksi.
Saman olen kokenut hammaslääkärin ja kirurgin tekemistä korjausleikkauksista. Auttaa aikansa ja sitten todetaan, tehty korjaus on purkautunut. Päivystävä lääkäri antaa lastin lääkettä ja kieltää tulemasta uudelleen. Tai tekee tyhjäksi hoitovirheet ja toteaa "paskahampaksi" potilaana. 

'Kauppoihin nämä uusien vaatimusten mukaiset tuotteet ilmestyvät aikaisintaan viiden, kuuden vuoden päästä.' Miltä maailmani näyttää luvatun viiden vuoden kuluttua?
Mi
 

Ei kommentteja: