torstai 17. marraskuuta 2016

Aika tehdä paremmaksi

Aamun ajatus
Jos jokin asia ei minua miellytä,
niin annan sen olla tai teen sen paremmaksi.
-Goethe


Riita omaishoitajien tilanteesta – Sosiaalijohtaja: Virheet on korjattu, mutta kaikkia ei voi miellyttää (17.11.2016 8:00)

Se ei ollut miellyttämisestä kysymys joulusta1990 pääsiäiseen 2000. Suomi ukkoutui vauhdilla ja siitä tuli ongelma ruohonjuuritasolla. Missä vanhat ja sairaat hoidetaan? 
Sosialiijohtaja katsoi oman isänsä hoidon tarpeettomuuden ja tarpeen kautta.
- Minun isäkään ei tarvitse hoitajaa, joten voit mennä pois.
- Sinun isän ja minun isän hoidolla ei ole mitään tekoa keskenään.
Muutama vuosi myöhemmin käytiin sama keskustelu.
- Nyt minun isänikin tarvitsee hoitajan ja me lapset maksamme hoitajan hänelle.

Johonkin pystyin vaikuttamaan, kun en tyytynyt virkamiesten laittomiin päätöksiin. 
Kaikki jäi entiselleen, minkä joku vastaava johtaja joutui muuttamaan kiireesti pois paikkakunnalta väärinkäytöksistä valittaneiden ansiosta. 

"Olen joskus kymmeniä vuosia sitten opiskellut pikkuisen tietotekniikkaa" – Opettajien digiosaamisen erot eriarvoistavat koululaisia (17.11.2016 10:54)

Omaishoidontuen maksaminen vähennettynä oli sosiaalijohtajan mielestä tietokonevirhe.
- Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä. Siihen loppui vuoropuhelu sosiaalijohtajan kanssa. Lääkäri lopetti hoidot isältäni.
- Jään odottamaan kuolintodistusta, että saan haudata. Isä luvattiin ottaa pakkohoitoon ja minä joutuisin pakkopaitaan jonnekin suljetulle osastolle. Uhkauksen toteuttaminen aiheutti pelon, milloin piipaa-auto valot vilkkuen tulee noutamaan.

Ehdittiin valitsemaan naispresidentti, kun isäni kuoli seuraavana aamuna. Koko omaishoitoaika muistuttaa Amerikan presidenttivaalikamppanjaa omaa paremmuutta puolustaen ja yhteiskunnan rahojen säästäjien mustamaalaten. Onko trumpilainen kielenkäyttö vasta rantautumassa meidän keskusteluun? Ei, sitä on aina ollut ja tulee olemaan. Hullut ei vain huomaa eikä viisaat virka mittää.   

Ei kommentteja: