perjantai 21. lokakuuta 2016

Ovisilmä

Aamun ajatus
Elämä paiskoo joskus ovia kiinni
aivan nenäsi edestä, mutta vain
niin saat selville ne ovet,
jotka ovat auki sinua varten. 


Ovisilmän kautta tutkailen käytävää enkä avaa kaupustelijalle ovea. Ovisilmä voisi toimia toisinpäin. Jos palautteenantaja arvelee minun kaupustelevan mielipiteitä ja ilmoittaa kieltäytyvänsä ostamasta lukemaansa, se on hänen oma asiansa. Näinhän some toimii. 

Halonen tunnistaa Clintonin paineet: "Nainen ei ole koskaan sopivan kaunis eikä voimakas"

Poistuin 6.2.2000 vuodeosaston 10 -huoneesta presidentin vaalin tuloksen selvittyä. Riitta pyysi jäämään yöksi, mutta halusin oikaista selkäni lattialle levitetyllä patjalla Tuuspellossa. Aamuviideltä ystävällinen ääni ilmoitti puhelimitse isän kuolemasta. 

Näin valta vaihtui uuden vuosituhannen alussa. Kuningas on kuollut. Eläköön uusi presidentti. Valitsijamiehet ja naiset jatkoivat juhlimista. Kymmenen vuotta kestänyt omaishoitaja-aika oli kohdaltani ohi. Olin vapaata riistaa kaapata minut juuri perustettuun omaishoitajayhdistykseen jäsenmaksunmaksajaksi. En saanut puhua omaishoitamisesta, kun en ollut enää omaishoitaja enkä ollut ollutkaan Päijät-Hämeessä omaishoitajana. Presidentintekijät määrittivät statukseni omanarvontuntoisina, kun he kuuluivat presidentin sisäpiiriin.

Naiset olivat pahimpia presidentin arvostelijoita. Poliitikkomiehet veuhtoivat ympärilläni ammattini perusteella. Trumpilaisuus on antanut nimen vihapuheille yhteiskunnan asioista puhuville. Parasta on liittyä joukon jatkoksi tai eristäytyä ovisilmän suojaan.
 

Ei kommentteja: