maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kahdesti nuori 13.6.2016

Aamun ajatus
Se, että kykenee tarkastelemaan
mennyttä elämäänsä tyytyväisyydellä,
on sama kuin eläisi kahdesti. -Marcus Martial


Tiettömän taipaleen takana Ohjelma on tulossa katsottavaksi 23.6.2016 klo 13.05
6/7. Tore Amarius eli rajun nuoruuden. Buddhalaiseksi kääntyminen merkitsi mullistusta hänen elämässään. Nyt hän asuu vaimonsa ja poikansa kanssa Nordre Sandöyllä, mutta sielläkin on omat pulmansa. 

Minun totuuteni
Jakso 2: Thommy Berggren
 
Thommy Berggren on Ruotsin vaikutusvaltaisimpia ja menestyneimpiä teatteriohjaajia. Mitä varten hän kieltäytyi Hollywoodista tulleesta työtarjouksesta? Ja miksi hän on monien mielestä hankala työtoveri?

- Vältä stressiä! On annettu ohjeeksi selvitä arkipäivistä oireettomana. Jokaviikkoinen ajelu kelataksilla on ollut yksi syy tuntea epävarmuutta kelan-tädin kysellessä saattajan tarvetta.
- Ei Kela maksa saattajan Helsinki-reissuja huvimatkoina. Perillä hoitaja ottaa pyörätuolin ja työntää kuvauspaikkaan pitkää käytävää. Tämäkö lie ollut kela-tädin pelko huvittelusta? Tuli ohjelman muutos. Samana päivänä alkuperäinen suunnitelma olisi ollut polven tekonivelleikkaus. Sekin olisi huvimatka sivullisen mielestä.

Tämä asenne istuu tiukassa valtaa käyttävän suomalaisen arvomaailmassa. Onko heidät valittu ronskimman v*******n hallinnan perusteella asiakaspalveluun?
Korvauksena viihdyn "Tiettömän taipaleen takana". Där ingen skulle tro att någon kunde bo. Siinä on vahvuuteni ollut kaikkina elämäni päivinä. 

"Minun totuuteni" viehättää rauhallisuudella. Voin katsoa kaikessa rauhassa areenasta silloin kun pauhu ympärillä kovenee.
- Sinähän sairastuit vakavasti, totesi Sirkka-Liisa pitkän tauon jälkeen. Se yllätti minut täysin, olinhan ollut poissa maisemista vuoden 1990 joulusta 2000 pääsiäiseen. Puolueet kokoustivat viikonloppuna, liekö se sairautta vai jotakin tuntematonta ennakointia kuntavaalia ajatellen.

- Sehän joutui lataamoon tai lähti syöpään kuolemaan, huokailivat kaikkitietävät collegat, kun keskeytin ansiotyöni ilman tiedotustilaisuutta. Yhtään asiakasta en vienyt mukanani. Hämmästys oli suuri kun palasin jatkamaan työtäni. Hierojat olivat työttöminä korvauksella ja hieroivat pimeästi taskurahoikseen. Joku oli saanut starttirahan. Kun se loppui loppui yrittäminenkin. Oli käyty Amerikassa hurvittelemassa. Vino pino valokuvia mukana tulit halpaan hierontaan ja pyysit katsomaan kanssasi valokuvia. Ei kiinnostanut pätkän vertaa kuinka olit käyttänyt saamasi tilaisuuden. Katujätkä-projektin toimintaperiaate tuli testatuksi.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään.

PS Heinäkuussa 2016 keskinäisen kehumisen kerho fb:ssa

- Hieno kuva, kommentoi elinkeinoasiamies/kunnanjohtaja kollegaansa varastotaloajalta. Minulle hän ilmoitti, ettei Tuusniemellä ole elämisen mahdollisuutta omaishoitajaksi tulleelle alkuperäiselle asukkaalle. Tuntihintakin on liian korkea yrittäjälle 150 mummonmarkkaa/tunti ammattityötä.
- Perunamaa on liian iso peltojen paketoimisen jälkeen, kuvattu tarkastaja kirjoitti pöytäkirjoihinsa. Ei muistanut aikaa, jolloin hänen äitinsä sai hoidon vauvasta aikuisuuteen asti isovanhempien luona. Tädille ei ollut muuta mahdollisuutta kasvattaa isätöntä tyttöään kuin tuoda Mummo-Marin ja Ukko-Kustin hoiviin. YEAT:n näyttökansio sisältää hyväksytyn aineiston projektikoulutuksesta "Yrittäjäosaamista sukupolvenvaihoksiin". 
Jokainen katsoi omaa etuaan virkapaikalta. Kun sinulla on, siitä riittä kehumista eikä nähdä, mitä on tulossa.    

Ei kommentteja: