keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Rohkeutta ja tahtoa

Suomi 10-15 vuotta jäljessä digioppimisessa – "Rohkeuden ja tahdon puutetta" (9.3.2016 9:30)
Opettajien tietotekniikkakurssit lakkautettu. Poimin lakkautuspäätöksen tekstistä. Kun itse halusin oppia uutta  hyväksi käyttäen, sain palautetta.
- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkeellä?
- Sitä juuri, en ole vielä vanhainkotipaikkaa lakanoiden välissä varannut. 

Kirjurien ja tulkkien avustuksella suoritin YAT:n, kun en osannut edes käynnistää tietokonetta. Jatkoin kuitenkin verkkoympäristössä YEAT:oon. Näyttökansion kokosin sen hetkisen tilanteen mukaan Hyväksytyllä arvosanalla kummassakin osiossa. Vanhat maisterit saivat vapautuksen tietotekniikkataitojen hankkimisesta verenpaineen nousuun vedoten. 

Silloinen hallitus oli sorvannut lain oppirahojen maksamisesta. Nobel-palkittu presidentti vahvisti lain allekirjoituksellaan. Esittelijä sen esitteli, että ikä 61/64 vuotta on ehdoton ja työhistoria olematon. Siinä tuli pohjat nykyiselle yhteiskuntasopimukselle. Raha ei ollut motiivini opiskella vanhoilla päivilläni eikä kansakoulunopettajan pätevyyttä tarvittu jakamaan kansaa kahtia. Opettajan on palattava kaatopaikalle opettamaan lapsia lukemaan. Samalla voi antaa perheneuvontaa aviomiehille pyytämällä lupauksen, ettei viikkoon hakkaa akkaansa. Pienin askelin edeten saattaisi mies vähitellen oppia olemaan perheensä pää ja vaimolle kuuluvan tasa-arvon.

Suomessa puukotetaan perheenjäseniä ja ystäviä eniten, joten ei tunnu kovin luontevalta hankkia suomalaisia ystäviä, jotka osaavat selkään pukottamisen. Somessa on kaikki luvallista, mutta siihen halpaan syöttiin en haksahda.

105 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
Äitini (s.1914) oli suomalainen suuren perheen äiti. Tänään hän kääntyy haudassa kootessaan lapsensa uurnassa arkkunsa päälle. Aviomies jätti hautaamisen srk:n hoidettavaksi ja tuhkan ripottelemisen kuin sota-aikana tuntemattomaan paikkaan. Yhteiskunnan on aloitettava alusta 100-vuotiaan Suomi-neidon itsenäisyyden puolustaminen. Siperian opetukseen on turha vedota.

Näin opintotuki on muuttunut (9.3.2016 17:49)

Ei kommentteja: