torstai 17. maaliskuuta 2016

Herätys

Hartaudet: Aamuhartaus 17.3.2016 Pastori Outi Lantto, Helsinki
Virsi 441:3-4. Virsi alkaa sanoin: "Tänään tässä maailmassa". Virren. 3. säkeistö alkaa sanoin: "Jeesus käski riemuvuotta". Psallamus kuoro, Ilmo Riihimäki (joht.), Juhani Haapasalo (urut). 

Kirkon tiedotuskeskus on nopea julkaisemaan hartauksia tekstiversioina.  Aamuhartaus 17.3.2016 ei ole julkaistujen joukossa. Minua kuitenkin puhuttelee Jeesus-lapsen pakeneminen poikalapsiin kohdistuneen murhauhkauksen takia. Pyhä Perhe suuntaa Afrikkaan. Ugandan pakolaisleirillä on ½ miljoonaa pakolaista, ja on yhteisvastuukeräyksen kohde rakentaa koulu ammatin hankkimista varten. Hiljaisella viikolla kuljetaan ristintie ja iloitaan ylösnousseesta Jeesuksesta.

Yhteisvastuukeräys kohdistui kotimaan sairaan hyville omaishoitajille ja osaksi myös Afrikkaan, jossa aidsiin kuolleitten vanhempien lapset joutuivat huolehtimaan itsestään ja sisaruksistaan. Voimauttavissa valokuvissa on tallessa juliste, jossa mustat pojat pesevät toisiaan valkoisella saippuavaahdolla. Minulle näytettiin ovea potilasjärjestöön rahanjakotilaisuudessa. Tein työtä käskettyä, löysin Lahden savolaiset omaksi vammaisjärjestökseni syntyperän mukaan. Srk meni vaihtoon osoitteen muutoksella. Näin olen alkutilanteessa kaukana itkevästä pesäpuusta. 

lauantai 19. maaliskuuta 2016 
Tähän on hyvä lopettaa, kun aamuhartaus on vain kuunneltavissa. 

Ei kommentteja: