keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Ahtisaarna

Ahtisaarna – Wikipedia
Ahdit
Kärsimyshistoria alkaa palmusunnuntaina kertomuksella, jossa Jeesus saapuu aasilla viettämään juutalaista pääsiäisjuhlaa Jerusalemiin. Tästä seuraava kärsimyshistorian kuvaus on perinteisesti jaettu kuuteen jaksoon eli ahtiin. Nämä jaksot ovat:[1]
  • Ensimmäinen ahti: ehtoollisen asettaminen (kiirastorstain aihe)
  • Toinen ahti: Jeesus rukoilee Getsemanessa, vangitseminen ja Pietari kieltää Jeesuksen (maanantain aihe).
  • Kolmas ahti: Jeesusta tutkitaan neuvoston, Pilatuksen ja Herodes Antipaksen edessä (tiistain aihe).
  • Neljäs ahti: Jeesuksen tuomitseminen ja vieminen Golgatalle (keskiviikon aihe).
  • Viides ahti: kuolema ristillä (pitkäperjantain aihe).
  • Kuudes ahti: hautaaminen (samoin pitkäperjantain aihe)
Yritän pysyä tämän pääsiäisviikon aiheessa, johon en ole tutustunut sanan varsinaisessa merkityksessä. Jään kuuntelemaan, mitä Ahtisaari on nyt saarnannut. Hänellehän on annettu voima ja valta sanoa painava sanansa asiasta kuin asiasta. 

Hädintuskin joulurauha ehdittiin julistaa Suomen Turusta, kun Ahtisaari keskeytti perinteet kauniine muistoineen ja kertasi kiireensä vuoden aikana tekemistään matkoista. Jos tekisimme niin kuin hän opettaa eikä niin kuin itse tekee jäisi itsemurhaiskut tekemättä. Jopa Virkkunenkin oli vaarassa Brysselissä pommin räjähtäessä lähellä.

Breivik touhusi yksin pommin kimpussa Oslossa ja sai suurta tuhoa aikaan Utöyjan saarella. Jälkipyykkinä on etsitty kriisiapuun myönnettyjä rahoja, jotka hävisivät jakajan käsiin. Turvapaikan hakijat menettävät rahansa ja puhelimensa vieraiden ihmisten käsiin kuin keskitysleirillä kenkänsä, jos ei pitänyt niitä aina jalassaan tai istunut löytämänsä perunasäkin päällä.

Mitäs näistä pienistä leikkauksista, sanoi eläkeneuvoja varhennusvähennystä laskiessaan.
- Ei se niin suuri leikkaus ole.
- Ei se pienestä eläkkeestä voi suuri ollakaan, sanoin naurahtaen hänen laskutapaansa ihmetellen. Olihan kyse yrittäjän varhennetun vanhuksen eläkkeestä. Päätös eläkkeen alkamisajasta tuli, mutta ilman tietoa maksettavan eläkkeen markkamäärästä.  

Ei kommentteja: