maanantai 29. helmikuuta 2016

Huumorista aamun alkajaisiksi

Hartaudet: Aamuhartaus 29.2.2016 vt. kirkkoherra Petri Laitinen
Vt. kirkkoherra Petri Laitinen, Kustavi.
Hartauden musiikki: "Haudankaivajan Blues", es. Viis Papeista, säv. ja san.Petri Laitinen. 


Päivän mietelause: Niina Repo: Kompleksi
Ote Niina Revon romaanista Kompleksi, Siltala 2016. Lukijana kuuluttaja Jari Aula

Aamun ajatus
Ole omituinen!
Ole oma itsesi!


Luvalla "oon mikä oon, muuksi en voi tulla". Vähitellen alkaa selvitä, miksi olen niin vähävoimainen. En jaksanut tehdä muuttoa vuosi sitten. Itsekin ihmettelin, miksi en jaksa. Sattumalta on selvinnyt autoimmuuninen puutostila. Keuhkoveritulpan jälkeen piti marevanin hoitaa elämä raiteilleen. Luvallinen kipulääke koukutti lääkkeen väärinkäyttäjäksi. Lääkäri kirjoittaa uuden reseptin kehoittaen ottamaan päivittäin enimmäismäärän vahvaa lääkettä.

Poreena sama lääke on vedetty pois markkinoilta. Anemia tulee ilmi verikokeessa ja vatsahaava tähystyksessä. Tutkimukset kauhistuttavat, onhan vanhat vaivat korjattu 30 vuotta sitten. Silloin käytettiin huonoista vaihtoehdoista parasta, mutta sekään ei kestänyt loppuikää.   

Kyse on vakavasta sairaudesta eikä se ole itseaiheutettu. Paraneminen on alkanut, kun tiedän mikä minulle on tullut. Kuolemanpilleriä en kanna mukanani enkä vielä ole jättänyt kutsumatta apua, kun sitä tarvitsen. Borrelian tutkiminen toi esiin geenivirheet ja siksi on pidettävä itsestään huolta ja noudatettava lääkärin antamia ohjeita.      

Ei kommentteja: