perjantai 27. marraskuuta 2015

Ainoa syy Hoosianna

Aamun ajatus to 26.11.2015
Lopulta huomasin,
että ainoa syy elää
on elämästä nauttiminen.
-Rita Mae Brown


Viikko 48 on tämän syksyn piinaviikko ennen Hoosianna-hymniä. Tietokoneen näyttö tai näytönohjain tuli tiensä päähän. Punavalkea raidoitus häiritsee tekstin lukemista ja vielä enemmän kirjoittamista. 
Samoin muutokset terveyskeskuksen käytännöissä tekevät päivän epävarmaksi, olenko romahtanut noudattaessani annettuja ohjeita. En aikonut vielä kuolla enkä lähtenyt kuolemaan vanhempieni luokse 1991 omaishoitajaksi. Suomalainen on siitä omituinen otus, kun tekee jotakin odottamatonta, toivotaan tekijän kuolemaa sairauteen, vankeuteen tai tapaturmaisesti mestaukseen kuin Juojärven jäällä pantiin täytäntöön viiden nuoren torpparipojan mestaus. Siitä on muistuttanut heidän hautaamisensa siunaamattomaan maahan.

Tällä vuosituhannella vakaumuksensa puolesta kuolleet siunattiin uudelleen Sotasurma-projektin jälkeen. Sukulaisnainen sai kutsun tulla isoisänsä uudelleen siunaustilaisuuteen, mutta hänen isänsä, joka ei vielä ollut syntynyt, siirsi perheelleen ennen syntymää koetun trauman.

Toisaalta pähkäily tietokoneen kanssa ilman nettiyhteyttä toi rauhan. On hankittava uusi kone valmiiksi asennettuna monitoimikoneineen ja ryhdyttävä työhön. Seuraan tarkasti kuinka Somalian pakolaisena Suomeen tullut nainen käy vaalit tullakseen Somalian presidentiksi. Turvallisuudesta on pidettävä huoli, ettei palkkamurhaaja pääse toteuttamaan annettua tehtävää.

Toivon sydämestäni, että meidänkin presidentti näyttää mallia rauhanneuvotteluissa kansainvälisesti. Se ei ole minulta pois, jos säädetään kaikkia kansalaisia hyödyttäviä lakeja. Kun lakeja ei ollut, toimittiin omantunnon mukaan. Virka-aseman väärinkäytökset antavat oikeuslaitokselle ehtymättömän palkan. Aarniokin saa muhkeat korvaukset kahden vuoden vankila-ajalta, kun oikeus toteaa, ettei mitään rikosta ollut tapahtunut.

Ei kommentteja: